NAKON 'GENIJALNE PRIJATELJICE'

Na čijoj ste vi strani? Nova provokativna serija stiže na FTV... 'Šamar' od ponedjeljka do četvrtka

Mediji 09.11.22, 08:53h

Na čijoj ste vi strani? Nova provokativna serija stiže na FTV... 'Šamar' od ponedjeljka do četvrtka
"Šamar" istražuje šta se događa kada se veo uljudnosti, koji nas kao društvo obmotava, razdere jednom uznemirujućom radnjom. Donosi živopisna životna pitanja o roditeljstvu, pravima djece, rasi, klasi, seksualnosti i različitim perspektivama muškaraca i žena

 


Nakon „Genijalne prijateljice“ Federalna televizija najavljuje emitiranje još jedne igrane serije nastale po književnom djelu. Od 16. novembra gledatelji mogu pratiti „Šamar“, u 18:30 od ponedjeljka do četvrtka.


„Šamar“ je odvažna, provokativna televizijska dramska serija koja forenzički ispituje običaje i moral suvremenog života srednje klase. Temeljen na bestseleru Christosa Tsiolkasa, „Šamar“ prati potresne posljedice jednog događaja na grupu koju čine porodica i prijatelji.

 

serija-samar-ftv-2


Na roštilju u australskom dvorištu, čovjek ošamari dijete koje nije njegov sin. Dječakovi roditelji su toliko uvrijeđeni napadom da su pozvali policiju i odveli čovjeka na sud. Prijatelji i obitelj prisiljeni su zauzeti strane. Jedan rođak prisiljen je svjedočiti protiv drugog. Parovi su uhvaćeni u unakrsnoj vatri. Uvjerenja su testirana, a odnosi zategnuti.


Priča se odvija kroz tačke gledišta osam likova dok traje sudski postupak, dok afere počinju i završavaju, dok se odlučuje o trudnoći i kako brakovi evoluiraju i mijenjaju se. Život svakog lika duboko je pogođen „šamarom“, a svaki je lik na neki način „ošamaren“, tj. prisiljen je suočiti se s temeljnim istinama o sebi.

 

serija-samar-ftv-3


"Šamar" istražuje šta se događa kada se veo uljudnosti, koji nas kao društvo obmotava, razdere jednom uznemirujućom radnjom. Donosi živopisna životna pitanja o roditeljstvu, pravima djece, rasi, klasi, seksualnosti i različitim perspektivama muškaraca i žena.

 

serija-samar-ftv-4


Scenarij: Emily Ballou, Alice Bell, Brendan Cowell, Kris Mrksa, Cate Shortland
Režija: Tony Ayres, Rob Connolly, Jessica Hobbs, Matthew Saville
Uloge: Jonathan LaPaglia, Sophie Okonedo, Melissa George, Alex Dimitriades, Essie Davis, Lex Marinos, Sophie Lowe, Blake Davis, Anthony Hayes, Julian Mineo.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI