FOTO/ Radi se punom parom

U Novom Sarajevu uskoro novi prostor za odmor i rekreaciju: Sportski tereni, dječije igralište, rekviziti za vježbanje...

Hronika 07.11.22, 15:48h

Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece

 

 

Radovi na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju u ulici Varaždinska odvijaju se planiranom dinamikom, saopšteno je iz Općine Novo Sarajevo.

 

Radi se o  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo na području MZ Hrasno brdo, kojim će građanima ove mjesne zajednice biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama.

 

Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece. 

 

U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

 

Nakon raščišćavanje terena, te sječe grmlja i drveća, trenutno su u toku radovi na izvođenju armirano – betonskih zidova.

 

Izvođač radova je firma  “Mibral” d.o.o. Sarajevo, dok su investitori Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 450.000 KM i Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 250.000 KM. Ukupna vrijednost projekta je oko 700.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Općine Novo Sarajevo.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI