Nekoliko hiljada građana

Opozicija u RS-u organizirala proteste u Banjaluci, Trivić poručila: Neću odustati od procesa! Pokraden je narod!

Front 06.10.22, 19:28h

Opozicija u RS-u organizirala proteste u Banjaluci, Trivić poručila: Neću odustati od procesa! Pokraden je narod!
Okupljenima u Parku „Mladen Stojanović“, obratio se predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, pozivajući ih na na mir i dostojanstvo, te pozdravljajući policiju koja je, kako kaže, odoljela pritiscima i nije zabranila protestnu šetnju

 

 

 

Nekoliko hiljada građana, okupilo se  večeras u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“ na mirnim protestima koje su organizirali predstavnici opozicije u Republici Srpskoj nezadovoljni zbog, kako navode, izborne krađe i prevare, a prvenstveno u kontekstu utrke za predsjednika tog entiteta.

 

Sudionici tog skupa uputili su se u mirnu šetnju prema Trgu Krajine, gdje su upriličena zvanična obraćanja čelnika opozicije i upućene poruke nadležnima kako bi se, kako organizatori poručuju, došlo do istine i ispoštovala volja birača.

 

Okupljenima u Parku „Mladen Stojanović“, obratio se predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, pozivajući ih na na mir i dostojanstvo, te pozdravljajući policiju koja je, kako kaže, odoljela pritiscima i nije zabranila protestnu šetnju.

 

Na proteste je stigla i Jelena Trivić, Dodikova protivkandidatkinja i kandidatkinja PDP-a za poredsjednicu RS, koja je ranije poručila da neće odustati od borbe za istinu, te navela da je pojedinim članovima biračkih odbora prijećeno, a da su neki od njih i maltretirani.

 

- Ja koja sam bila kandidat, neću odustati od ovog procesa. Nisam pokradena ja, nego je pokraden narod RS. Bezbroj je primjera. Sve ćemo predati CIK-u BiH. Tražit ćemo novo brojanje i otvaranje vreća – poručila je Trivić.

 

PDP, SDS i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića pozvali su ranije građane koji se osjećaju pokradenim i prevarenim na Općim izborima, da se pridruže mirnoj šetnji u znak protesta zbog, kako su naveli, izbornih prevara i krađe glasova.

 

(Fena/rm)

BLIN
KOMENTARI