FOTOi video/ pjesmu 'Fragile' posvetio Sarajevu

Stingovim koncertom u Zetri sinoć ispisana nova stranica u muzičkoj historiji Sarajeva, pjevač proslavio 71. rođendan

Showbizz 03.10.22, 09:59h

Stingovim koncertom u Zetri sinoć ispisana nova stranica u muzičkoj historiji Sarajeva, pjevač proslavio 71. rođendan
Sinoćnji koncert će sigurno ostati i Stingu u posebnom sjećanju jer je njime proslavio 71. rođendan, saopćili su organizatori

 

 

 

Svjetska muzička zvijezda Sting održao je sinoć spektakularan koncert u prepunoj Zetri. Nakon više decenija Sarajevo je velikodušno dočekalo muzičara svjetskog kalibra koji je publici priuštio koncert za pamćenje uz vrhunsku audio i video produkciju. 

 

Posebno je bio emotivan na kraju kada je pjesmu "Fragile" posvetio Sarajevu, spominjući recentnu historiju grada, ali i narodu Ukrajine.

 

sting-4

 

Prema ranije objavljenoj set-listi pod nazivom „My songs“ izveo je hitove iz vremena grupe „Police“ ali iz svoje prebogate solo karijere, kao i sa posljednjeg albuma „The Bridge“.

 

Koncert je otvorio sa „Message in a Bottle“ i „Englishman in New York“, te nastavio sa hitovima „If It's Love“, i „For Her Love“ i „Rushing Water“ sa posljednjeg albuma. Publika, željna istinskog muzičkog doživljaja pjevala je uglas i ovacijama pozdravila njegov nastup, ali i članova benda koji su imali sjajne solo dionice.

 

sting-3-jpg

 

- Iskreno, ovo je bila moja najteža godina u profesionalnom dijelu života. Krenuli smo spektakularno sa najavom, pa smo zbog vanrednih okolnosti koncert morali prolongirati za šest mjeseci, što nam je prouzrokovalo velike organizacione probleme. Nismo posustali jer smo htjeli vratiti Sarajevu dio ljepote koje smo od njega dobili zauzvrat. Nevjerovatno mi je drago što je i Sting u ova dva dana pogotovo večeras vidio šta je Sarajevo i šta je Bosna i Hercegovina. Hvala Sarajevo, hvala Bosno i Hercegovino! - poručio je na kraju koncerta Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon koja stoji iza ideje dolaska Stinga u Sarajevo i organizacije koncerta.

 

sting-2-jpg

 

Sinoćnji koncert će sigurno ostati i Stingu u posebnom sjećanju jer je njime proslavio 71. rođendan, saopćili su organizatori.

 

sting-1-jpg

 

Pogledajte atmosferu na koncertu.

 

 

 

(DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI