lider nip-a glasao na Soukbunaru:

Konaković tvrdi: 'Imamo informaciju da je načelnik Gornjeg Vakufa napao posmatrača NiP-a, Mahir Dević glasao dva puta...'

Front 02.10.22, 15:18h

Konaković tvrdi: 'Imamo informaciju da je načelnik Gornjeg Vakufa napao posmatrača NiP-a, Mahir Dević glasao dva puta...'
Po ovom lijepom sunčanom danu najavljuje se pobjeda. NiP očekuje pobjedu uvjerljivu u Kantonu Sarajevo, pobjedu u Bosansko-podrinjskom kantonu, očekujemo da smo u svim drugim kantonima među prve tri stranke, što će nam dati kredibilitet na svim nivoima vlasti - izjavio je Konaković nakon glasanja

 


Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Hasan Kaimija" na Soukbunaru.


Nakon što je obavio građansku dužnost obratio se medijima.


- Po ovom lijepom sunčanom danu najavljuje se pobjeda. NiP očekuje pobjedu uvjerljivu u Kantonu Sarajevo, pobjedu u Bosansko-podrinjskom kantonu, očekujemo da smo u svim drugim kantonima među prve tri stranke, što će nam dati kredibilitet na svim nivoima vlasti, prenosi Avaz.


Očekujem da ćemo s partnerima trojke uvjerljivo poraziti ovaj postojeći režim predvođen SDA. Po reakcijama ljudi svi su izgledi da će biti tako - poručio je Konaković.


Rekao je da smo u nekoliko ciklusa u Predsjedništvu BiH imali ljude koje tamo nisu doveli birači nego brojači.


- Ove tehničke izmjene doprinijele su tome da se malo teže krade. Ali po onome što mi znamo i po režimu koji dobro poznajemo, mjesec dana pokušavaju izvesti izbornu krađu i amortizovati poraz koji im slijedi. Imamo informaciju da je načelnik Gornjeg Vakufa napao posmatrača NiP-a, da je Mahir Dević glasao dva puta, oni će učiniti sve da pokradu, a mi sve da ih pored kampanje u tome spriječimo. Mislim da će ukrasti manje nego ikad i da neće nastaviti s ovom bestijalnom krađom na vlasti - kazao je Konaković.


Konaković je kazao kako on i kandidati Naroda i pravde ne bježe ni od jedne funkcije.


- NiP će sigurno imati kredibilitet da možda predvodi procese u Federaciji. U proteklom periodu NiP je možda i previše prepuštao po pitanju nekih pozicija. Mi smo spremni na najodgovornije izvrsne funkcije, a ja neću bježati ni od pozicije premijera Federacije ukoliko to usaglasimo s koalicionim partnerima - poručio je Konaković.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI