FOTO/ KONAČNO IZDATA GRAĐEVINSKA DOZVOLA

Kako će izgledati najmodernija osnovna škola u Sarajevu? Projekat o kojem se dvije decenije priča...

Hronika 01.10.22, 09:58h

Kako će izgledati najmodernija osnovna škola u Sarajevu? Projekat o kojem se dvije decenije priča...
Još početkom juna prošle godine najavljeno je da je projekt izgradnje osnovne škole na Stupu jedan od kapitalnih i najvažnijih za Općinu Ilidža

 


Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, zvanično je potvrdio da je Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju Jedanaeste osnovne škole na Stupu, čime je kompletirana sva neophodna dokumentacija za početak realizacije projekta o kojem se u protekle dvije decenije samo pričalo, dok konkretni koraci nisu bili poduzeti.  

 

Još početkom juna prošle godine najavljeno je da je projekt izgradnje osnovne škole na Stupu jedan od kapitalnih i najvažnijih za Općinu Ilidža.  

 

- Nakon desetina godina priče o osnovnoj školi u naselju Stup, danas možemo reći da je Općina Ilidža izdala potrebnu građevinsku dozvolu. Riječ je o sigurno najmodernijoj školi u Kantonu Sarajevo, čiji je projekt radio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, i to po svim najmodernijim i najnovijim standardima kada je u pitanju obrazovanje - kazao je načelnik Muzur te dodao da je održan sastanak sa ministricom obrazovanja Kantona Sarajevo, Naidom Hota-Muminović na kojem je dogovoren nastavak saradnje i izdvajanje budžetskih sredstava za početak realizacije ovog projekta.  

 

Odlična saradnja Općine Ilidža i Vlade Kantona Sarajevo u proteklom periodu manifestovana je kroz nekoliko sjajnih zajedničkih projekata, saopćeno je iz Press službe Općine Ilidža.

 

skola-stup-3

skola-stup-6

skola-stup-7skola-stup-4

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI