FOTO/ Premijera u izbornoj noći

Ubistvo u Sarajevu vodi do neslućenih tajni: Najočekivanija bh. kriminalistička serija 'Kotlina' na Federalnoj televiziji

Mediji 28.09.22, 20:02h

Kriminalističku seriju „Kotlina“ u pet epizoda Federalna televizija emitira nedjeljom u 20:10 sati

 

 

 

 

Ubistvo u Sarajevu vodi do neslućenih tajni: Najočekivanija bh. kriminalistička serija 'Kotlina' na Federalnoj televiziji


Federalna televizija najavljuje početak emitiranja najočekivanije bosanskohercegovačke kriminalističke serije „Kotlina“.


Tijelo nepoznatog muškarca otkriveno je u vrtu Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Viši inspektor Edib Pašić je pozvan na uviđaj.
Nesretan slučaj ili ubistvo migranta, kako se misli u prvi mah, slučaj je za njega i mlađeg kolegu, inspektora Medu Zeca; sasvim nevažan, nezanimljiv medijima, ostat će samo kratka vijest na portalima.


Novinarka portala Sloboda, Ajla Pašić se slučajno zatiče na mjestu zločina sa kamerom. U Sarajevo se, isti dan, iz zatvora vraća Senči, Edibov ratni drug sa druge strane zakona.


Nestanak leša iz mrtvačnice i skriveni motivi zaposlenih u Muzeju, vode ih u mrežu korupcije, pritisaka, ličnih neuspjeha, neimaštine, beznađa i međunarodnog kriminala. Istražujući slučaj koji se dalje komplikuje, prisiljeni su zaroniti u današnje Sarajevo i donijeti odluke koje je teško opravdati, ali lako razumjeti.

 

kotlina-feda-stukan-ida-keskic


Kriminalističku seriju „Kotlina“ u pet epizoda Federalna televizija emitira nedjeljom u 20:10 sati.


Kreatori: Danis Tanović, Amra Bakšić Čamo
Režija: Danis Tanović, Aida Begić
Scenarij: Amra Bakšić Čamo, Nikola Kuprešanin, Adnan Lugonić, Danis Tanović,
Uloge: Feđa Štukan, Boris Ler, Ida Keškić, Mario Knezović, Vedrana Božinović, Izudin Bajrović, Admir Šehović, Alban Ukaj, Amar Čustović, Adnan Omerović, Ena Husić, Adi Hrustemović, Vedran Tuce, Semir Krivić

 


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI