'moraju odgovarati za godine beznađa'

Naša stranka: Dodik ne želi u EU jer to za njega znači zatvor, a za građane slobodu! On tone, završit će u ambisu sankcija u koji...

Front 28.09.22, 16:11h

Naša stranka: Dodik ne želi u EU jer to za njega znači zatvor, a za građane slobodu! On tone, završit će u ambisu sankcija u koji...
Razlog za Dodikov otklon od Evrope je taj što dobijanje kandidature zahtijeva konkretnu borbu protiv korupcije. Nema sumnje da to Dodika i njegove koalicione partnere vodi na optuženičku klupu

 

 

 

Povodom Dodikove izjave da je vrijeme EU integracija prošlo, reagovala je Naša stranka.

 

„Vrijeme EU integracija je za Bosnu i Hercegovinu tek došlo jer kočničari EU integracije, uključujući i Dodika odlaze s vlasti na smetljište istorije gdje im je i mjesto.

 

Dodik polako tone i brzo će završiti u ambisu sankcija u koji sad želi povesti i građane. Međutim, niko ne želi završiti u situaciji da ne može priuštiti osnovne životne namirnice, djeci školovanje, platiti režije.

 

Sa statusom kandidata koji nam je blizu otvaraju se fondovi koji će pokrenuti privredu i osigurati socijalne i obrazovne beneficije za građane.

 

Razlog za Dodikov otklon od Evrope je taj što dobijanje kandidature zahtijeva konkretnu borbu protiv korupcije. Nema sumnje da to Dodika i njegove koalicione partnere vodi na optuženičku klupu. To što je njima zatvor, građanima je sloboda.

 

Između ostalog, i to je razlog zašto kao EU trebamo požuriti. Oni konačno moraju odgovarati za godine beznađa" - navodi se u saopćenju Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI