Dr. Gavrankapetanović o zdravstvu i izborima

Sebija Izetbegović uglavnom je van KCUS-a, u pauzama na televiziji blati kolege... Na izborima očekujem smjenu generacija!

Front 27.09.22, 11:33h

Sebija Izetbegović uglavnom je van KCUS-a, u pauzama na televiziji blati kolege... Na izborima očekujem smjenu generacija!
Saradnja ljekara Opće bolnice i ljekara Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je odlična. Ljekari praktičari koji svakodnevno brinu o bolesnima odlično se razumiju i sarađuju. Sa rukovodiocem nema te saradnje jer uglavnom sada boravi van KCUS-a, a u pauzama je na televiziji gdje blati svoje kolege -navodi prof. dr. Gavrankapetanović

 

 


Direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović govorio je za PRESS o dvije važne teme – zdravstvu i predstojećim izborima.


Kakav je trenutni odnos KCUS-a i Opće bolnice? Nastavlja se tendencija odlaska ljekara sa KCUS-a i tome svi svjedočimo, mislite li da politika može donijeti neku značajniju promjenu i koja bi to bila promjena?


Saradnja ljekara Opće bolnice i ljekara Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je odlična. Ljekari praktičari koji svakodnevno brinu o bolesnima odlično se razumiju i sarađuju.
Sa rukovodiocem nema te saradnje jer uglavnom sada boravi van KCUS-a, a u pauzama je na televiziji gdje blati svoje kolege.
Mržnja koju sije svakodnevno, nažalost, jedini je vid komunikacije. To srećom nije ni bitno jer operativni rad nose naše kolege. Mnogo me više brine spoznaja da rukovodilac nema postdiplomski studij i urednu specijalizantsku knjižicu i time čitavo dalje napredovanje čini upitnim i opasnim. Svi potpisi koji su stavljeni od strane rukovodioca na ispite, odluke, naređenja, su time nevažeći i protivzakoniti. Uvazeni prof. Kurjak nas je iznošenjem činjenica sve iznenadio i zabrinuo.
Zdravstvo je jedan od najvažnijih stubova države, koji mora biti prepušten stručnjacima i profesionalcima, koji odgovorno obavljaju svoj posao.


Kakva su vaša očekivanja od predstojećih izbora? Mislite li da je nužna smjena generacija na čelu države?


Od predstojećih izbora očekujem da će mlađe generacije preuzeti odgovornost i povesti zemlju naprijed. Bosna i Hercegovina zaslužuje bolje!
Očekujem da se uredi kompletan sistem, pogotovo u segmentima u kojima nemaju uticaja političari iz drugog entiteta i susjednih država, da se konačno finaliziraju sve afere i da međunarodnoj zajednici pokažemo da možemo biti ozbiljan partner.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI