novi detalji krvoprolića

Najmanje 15 mrtvih u pucnjavi u ruskoj školi, među njima 11 djece. O svemu se oglasio Putin

Hronika 26.09.22, 19:33h

Najmanje 15 mrtvih u pucnjavi u ruskoj školi, među njima 11 djece. O svemu se oglasio Putin
Istražni odbor Rusije utvrdio je da je u pucnjavi u školi u Iževsku ubijeno 15 ljudi, uključujući 11 djece i četiri odrasle osobe. Povrijeđene su 24 osobe, uključujući 22 djece i dvije odrasle osobe

 

 

Broj umrlih u napadu na školu u ruskom gradu Iževsku u ponedjeljak narastao je na 15, a među njima je 11 djece, objavili su ruski dužnosnici.

 

Istražni odbor Rusije utvrdio je da je u pucnjavi u školi u Iževsku ubijeno 15 ljudi, uključujući 11 djece i četiri odrasle osobe. Povrijeđene su 24 osobe, uključujući 22 djece i dvije odrasle osobe.

 

Motiv napadača koji si je oduzeo život nije poznat. Napad se dogodio u prijestolnici Udmurtije, regije smještene oko tisuću kilometara istočno od Moskve.


Ruski istražitelji objavili su da je napadač nosio fantomku, a na kratkoj objavljenoj videosnimci vidi se kako leži na podu učionice, potpuno u crnom, s crvenom svastikom na majici.

 

U drugoj objavljenom snimku vide se učenici koji trče hodnicima te policajci i nastavnici koji ih usmjeravaju.


Putin osudio napad

 

Vladimir Putin komentirao je napad na rusku školu, prenosi AFP. Ruski predsjednik rekao je da je to bio “nehumani teroristički napad”.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI