ništa ne traje zauvijek

Camilla bi mogla prekinuti jednu od kraljičinih omiljenih kraljevskih tradicija

Showbizz 26.09.22, 19:03h

Camilla bi mogla prekinuti jednu od kraljičinih omiljenih kraljevskih tradicija
-Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj ženi Camilli dati istu podršku kao što ste dali meni. I moja iskrena želja je da, kada za to dođe vrijeme, Camilla bude poznata kao supruga kralja i s time nastavi svoju vjernu službu, izjavila je kraljica Elizabeta II

 

 

 

Smrću kraljice Elizabete II, njezin sin kralj Charles III stupio je na prijestolje, a Camilla je postala kraljica supruga. Sada kada je Camilla zauzela tu poziciju postoji mogućnost da će ukinuti jednu od kraljičinih omiljenih kraljevskih tradicija – dvorske dame, piše The List.


-Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj ženi Camilli dati istu podršku kao što ste dali meni. I moja iskrena želja je da, kada za to dođe vrijeme, Camilla bude poznata kao supruga kralja i s time nastavi svoju vjernu službu, izjavila je kraljica Elizabeta II.

 

Sad kad je došlo to vrijeme, mnogi su se zapitali kakva će Camilla biti kraljica. Kraljevski biograf Gyles Brandreth vjeruje da će, baš kao što je princ Philip bio “snaga i oslonac” kraljice Elizabete, Camilla utjeloviti istu ulogu za Charlesa.

 

Jedan od načina na koji bi Camilla mogla podržati kralja Charlesa tokom njegove vladavine su njegovi planovi za smanjenje monarhije. Imajući to na umu, nagađa se da bi se mogla riješiti dugogodišnje tradicije koju je voljela kraljica Elizabeta II – dvorske dame.

 

Tokom Elizabetine 70-godišnje vladavine uvijek je imala skupinu dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu, od skupljanja cvijeća na događajima i obavljanja poslova do rješavanja administrativnih zadataka i pomoći oko kraljičine garderobe.


Ove žene dolaze iz bogatih porodica i nisu plaćene za svoje dužnosti. Prije smrti, kraljica Elizabeta je imala pet dvorskih dama: Dame Mary Morrison, Lady Elizabeth Leeming, Susan Rhodes, Dame Annabel Whitehead i Lady Susan Hussey.

 

Ali dok su Camilla i Kate, princeza od Walesa, dobile mogućnost da imaju svoje dvorske dame kada se udaju za kraljevsku porodicu, nijedna od njih nije prihvatila ponudu.

 

Sada kada je Camilla kraljica, izvori kažu da će najvjerojatnije nastaviti bez tradicije, pogotovo jer se očekuju otkazi u Clarence Houseu, bivšoj rezidenciji Charlesa i Camille, pišu strani mediji.

 

(Index, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI