bodovna razlika prevelika

Šta se dešava u VSTV: Hoće li konkurs za glavnog tužioca biti poništen jer je Kajganić daleko ispred svih?!

Hronika 26.09.22, 14:35h

Šta se dešava u VSTV: Hoće li konkurs za glavnog tužioca biti poništen jer je Kajganić daleko ispred svih?!
Tako je prvorangirani trenutni v. d. Kajganić, a njegov broj bodova daleko je veći od broja bodova ostalih kandidata. Drugoplasirani je Janjić

 


Konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH bit će poništen, potvrđeno je za Raport.


Naime, VSTV je ove sedmice trebao izabrati glavnog tužioca među četiri kandidata s kojima su prošle sedmice obavljeni intervjui: Milanko Kajganić, Diana Kajmaković, Miroslav Janjić i Seid Marušić.


No, od toga izgleda ništa.


Kako je Raportu rečeno, konkurs će biti poništen jer je bodovna razlika između kandidata prevelika.


Tako je prvorangirani trenutni v. d. Kajganić, a njegov broj bodova daleko je veći od broja bodova ostalih kandidata. Drugoplasirani je Janjić.


S obzirom na to da je Kajganić faktički ostao sam u utrci, prijedlog je da se poništi konkurs, a to će najvjerovatnije biti i usvojeno.

 

Zvanično: Iz VSTV-a predloženo da se konkurs ponovi

 

Kako javlja agencija Fena, Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) bi na narednoj sjednici tog regulatornog tijela trebalo donijeti odluku u vezi s imenovanjem glavnog tužioca Tužilaštva BiH.


Naime, imenovanje glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine planirano je za drugi dan sjednice VSTV-a, koja će biti održana 28. i 29. septembra, potvrđeno je Feni iz Vijeća.


Iz VSTV-a BiH podsjećaju kako su intervjui sa kandidatima za tu pravosudnu poziciju - Milankom Kajganićem, Dijanom Kajmaković, Miroslavom Janjićem i Seidom Marušićem obavljeni u četvrtak, 22. septembra.  


Istovremeno, navode kako je u skladu sa Poslovnikom VSTV-a BiH, nadležno Podvijeće danas održalo sastanak i predložilo da se konkurs za izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH ponovi, te da će taj prijedlog biti razmotren na sjednici Vijeća, a u vezi s čime će biti donesena odgovarajuća odluka.

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI