NAKON PROPALE JOŠ JEDNE DEBATE

Bećirović uzvraća: 'Nije tačno... Ja sam potvrdio dolazak na TVSA, a Izetbegović je kukavički opet pobjegao!'

Mediji 26.09.22, 13:59h

Bećirović uzvraća: 'Nije tačno... Ja sam potvrdio dolazak na TVSA, a Izetbegović je kukavički opet pobjegao!'
Neodgovornost, bahatost, bijeg i laž prepoznatljivi su odgovori Bakira Izetbegovića u situacijama u kojim se mora suočiti s istinom i činjenicama. Bakire, čekam te sutra na državnoj televiziji - poručio je Bećirović

 


Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je kako je odluka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se ne odazove u debatu na Televiziji Sarajevo (TVSA) jasan pokazatelj kako Izetbegović kukavički bježi od TV debata kao što je to radio i zadnjih deset godina.


Dr. Bećirović oglasio se nakon što je Televizija Sarajevo (TVSA) otkazala planiranu debatu kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine jer je kandidat SDA Bakir Izetbegović obavijestio ovu televiziju kako se neće pojaviti na debati.

 
- S obzirom na to da su se u medijima pojavili lažni navodi kako nisam odgovorio na poziv Televizije Sarajevo, ovim putem želim istaći da sam ranije obavijestio pomenutu televiziju kako sam spreman pojaviti se u svim debatama – uključujući i debatu na TVSA. Bakirov privatni „savjetnik“ kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica.


Neodgovornost, bahatost, bijeg i laž prepoznatljivi su odgovori Bakira Izetbegovića u situacijama u kojim se mora suočiti s istinom i činjenicama.


Bakire, čekam te sutra na državnoj televiziji - zaključio je dr. Bećirović.

 

Podsjećamo, treći kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Hadžikadić je prvi uputio saopštenje za javnost u kome je naveo da je debata na TVSA otkazana jer "Izetbegović neće doći, a Bećirović nije ni odgovorio".

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI