Zdobila povrede opasne po život

SKB Mostar se oglasio o stanju trogodišnje djevojčice nakon stravične nesreće

Hronika 26.09.22, 10:55h

SKB Mostar se oglasio o stanju trogodišnje djevojčice nakon stravične nesreće
Muška osoba L.M. (1987) koja je hospitalizovana na Klinici za neurhirurgiju danas će tokom dana biti otpuštena na kućno liječenje

 

 

Trogodišnja djevojčica, koja je teško povrijeđena u tragičnoj nesreći kraj Mostara, premještena je jutros na Odjel za dječju hirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB).

 

Kako je za Bljesak.info rečeno iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar, njeno trenutno stanje je stabilno iako je zadobila teške tjelesne povrede koje su još opasne po život.

 

Muška osoba L.M. (1987) koja je hospitalizovana na Klinici za neurhirurgiju danas će tokom dana biti otpuštena na kućno liječenje, priopćeno je iz mostarske bolnice.

 

U nesreći koja se oko 20:00 sati dogodila u subotu na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna na lokaciji Zaton – Buna – Žitomislići, poginuli su roditelji i brat djevojčice te vozač BMW-a, Mate Primorac, biznismen koji se, kako kažu neslužbene informacije utrkivao s vozačem Mercedesa, sinom hercegovačkog poduzetnika. Obojica su, neslužbeni su navodi, bili na jednoj proslavi nakon koje su se, putujući kući, utrkivali, piše Bljesak.

 

U policijskom izvještaju je navedeno da su u saobraćajnoj nesreći učestvovali L.Š. (2000) sa vozilom BMW, B.K. (1987) s vozilom Renault Scenic, M.P. (1976) sa vozilom BMW X“ i M.D. (1991) s vozilom Mercedes.

 

“Tom prilikom smrtno su stradali vozač iz vozila Renault Scenic B.K., njegovi putnici M.K.(1988) i maloljetni R.K. (2013) dok je G.K. (2019) zadobila teške tjelesne ozljede. Također, smrtno je stradao vozač iz vozila BMW X5 M.P., dok su teške tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila BMW L.M. (1987), R.V. (1977) i K.J. (1998)”, navod je iz policijskog izvještaja.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI