PRILOŽEN I DOKUMENT

Lista 'duga' šest minuta: Premijer Edin Forto predočio rezultate Vlade Kantona Sarajevo

Front 25.09.22, 22:15h

Lista 'duga' šest minuta: Premijer Edin Forto predočio rezultate Vlade Kantona Sarajevo
- Praksa izvještavanja učinjenog putem javnih sredstava informiranja ustanovljena je u zemljama Skandinavije. Budući da one bilježe najviši nivo povjerenja u vlast, preuzeli smo dobru praksu - pojasnio je premijer Forto svoj motiv za ovu vrstu infomiranja javnosti

 

 


Krajem 2019. godine premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je u dvije minute nabrajanja uspio pomenuti sva važnija dostignuća Vlade koju predvodi, a koja se tiču unapređenja života građana.


Danas pri kraju mandata, premijer Forto je u nabrajanju rezultata potrošio više od šest minuta.


Registar zaposlenih u kantonalnom javnom sektoru, donošenje zakona o prijavljivanju imovine nositelja javnih funkcija KS, obnova pedijatrijskog odjela Opće bolnice, obezbjeđenje 1.000 KM porodiljama u Kantonu Sarajevo mjesečno godinu dana, subvencije za vrtiće u iznosu od 200 konvertibilnih maraka, jedinstveni kuponi za javni prevoz, novi trolejbusi na ulicama, plaćeni novi tramvaji koji dolaze početkom naredne godine, uvođenje Sarajeva u karbon neutralne gradove Evrope što će nam donijeti značajna sredstva namijenjena poboljšanju kvaliteta zraka, historijska ulaganja u film, besplatni studiji na IT smijeru, sređivanje Kampusa i uvjeta da počne gradnja muzeja ARS AEVI - samo su neki od rezultata koje je naveo premijer Forto.


- Praksa izvještavanja učinjenog putem javnih sredstava informiranja ustanovljena je u zemljama Skandinavije. Budući da one bilježe najviši nivo povjerenja u vlast, preuzeli smo dobru praksu - pojasnio je premijer Forto svoj motiv za ovu vrstu infomiranja javnosti.


A svi rezultati na koje se premijer osvrnuo mogu se pročitati u ovom dokumentu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI