ČEKA SE ZVANIČAN IZVJEŠTAJ POLICIJE

Pijani se utrkivali u BMW-u i Mercedesu pa usmrtili porodicu? Sve strašniji detalji velike tragedije kod Mostara

Hronika 25.09.22, 17:08h

Pijani se utrkivali u BMW-u i Mercedesu pa usmrtili porodicu? Sve strašniji detalji velike tragedije kod Mostara
Trogodišnja kćerka porodice Krstić je zadobila povrede opasne po život i ljekari u mostarskoj bolnici joj se bore za život. Teške tjelesne povrede zadobili su i putnici iz vozila “BMW” L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998)

 

 


Stravična nesreća koja se sinoć dogodila kod Mostara polako dobiva svoj epilog.


Naime, uzrok nesreće u kojoj se poginule četiri i teško povrijeđene još četiri osobe je konzumacija alkohola i utrka automobila, piše Hayat.ba.

 

U stravičnoj nesreći su život izgubili hercegovački biznismen Mate Primorac iz Čitluka, koji je upravljao BMW-om i bračni par Krstić sa devetogodišnjim sinom.

 

Kako navodi Hayat, navodno su se u alkoholiziranom stanju utrkivali M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u Mercedesu kojem je izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi.

 

Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala usmrtili gotovo čitavu porodicu koja je putovala iz suprotnog smjera.


Trogodišnja kćerka porodice Krstić je zadobila povrede opasne po život i ljekari u mostarskoj bolnici joj se bore za život. Teške tjelesne povrede zadobili su i putnici iz vozila “BMW” L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998).


Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.


Tijela nastradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, te će se po nalogu tužiteljstva raditi obdukcija, dok su sva vozila prevezena u krug MUP-a HNK u Mostaru te će se nad njima provesti detaljno vještačenje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se dogodila stravična nesreća koja je Hercegovinu zavila u crnu.

 

Sućut je izrazio i mostarski gradonačelnik.


Strašna prometna nesreća u Mostaru sve nas je šokirala i ostavila u nevjerici. Izražavam sućut obitelji i najbližima tragično preminulih. U ovoj teškoj situaciji napravit ćemo sve kako bi pomogli obitelji. Pokojnima pokoj vječni daruj Gospodine”, napisao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić na svojem Facebook profilu.


Od devetogodišnjeg dječaka koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći oprostili su se iz njegove osnovne škole.

 

Poštovani učenici, roditelji i prijatelji, S tugom i boli vam javljamo da je  prestalo kucati jedno maleno srce. Naš učenik i prijatelj, Roberto nas je prerano napustio. Počivao u miru Božjem! – napisali su iz Osnovna škola Marina Držića u Buni.

 

(DEPO PORTAL/ad)
 

BLIN
KOMENTARI