Traži otkazivanje utakmice

Vlatko Glavaš prozvao FSBiH i Milorada Dodika: Reprezentativci ne žele igrati protiv Rusije

Sport 20.09.22, 20:20h

Vlatko Glavaš prozvao FSBiH i Milorada Dodika: Reprezentativci ne žele igrati protiv Rusije
Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika FSBiH koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice, poručio je Glavaš

 

 

Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, zatražio je od Fudbalskog saveza BiH da hitno poništi odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom.

 

- FSBiH mora poništiti odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom, s obzirom na to da takva utakmica može naštetiti međunarodnoj i sportskoj reputaciji naše reprezentacije.

 

Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika FSBiH koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice. Ako je jedan od ciljeva njegove posjete da dogovori utakmicu u Rusiji, onda je Dodik predsjednik FSBiH, a ne član Predsjedništva BiH.

 

Mislim da ta utakmica u Rusiji neće biti odigrana. Ni reprezentativci Bosne i Hercegovine na čelu sa kapitenom (Edin Džeko), ne žele igrati takvu utakmicu, i to su vrlo jasno poručili, kao i većina građana koji navijaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine - rekao je Glavaš.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI