VIDEO/ Tarik Filipović, gost 'Face to face'

'Neću izaći na izbore iz principa... Nikad nismo imali više vjernika, a stvari sve gore'

Mediji 18.09.22, 14:57h

'Neću izaći na izbore iz principa... Nikad nismo imali više vjernika, a stvari sve gore'
Ivici Račanu sam rekao da bih radije kopao kanale i znojio se nego se bavio politikom, rekao je Tarik Filipović

 

Glumac i voditelj Tarik Filipović gostovao je sinoć u emisiji 'Face to face' kod Senada Hadžifejzovića.

 

- Dođe mi da se počnem baviti politikom, ali mi se još živi. Vjerski službenici se miješaju u politiku, savjetuju za koga da se glasa. Nikad nismo imali više vjernika, a stvari sve gore. Ako je strategija da odljev mozgova bude što brži, dobro im ide - rekao je Filipović, koji je trenutno na turneji s monodramom “Sex i glad”, koju je pisao u pandemiji. 

 

Govorio je i o predstojećim izborima u BiH.

 

- Neću izaći na izbore iz principa! Svaki glas je dobrodošao, pogotovo u BiH, ali nemam obraza glasati i donositi odluke u rodnoj Zenici kad tamo ne živim. Imam želju za promjenom, ali radije utječem na svoje prijatelje koji ne glasaju. Apolitičan sam, nikad nisam bio stranački opredijeljen, ali pratim politiku. To izgleda kao film “Beskrajni dan”. Ova država je prelijepa i na nečiju nesreću potiče još iz srednjeg vijeka. Dosta je ova država nesretna, ali vratit će se osmijeh na lice! Haj'mo naći neku trojku koja poštuje i voli, za pet minuta bi se dogovorili o svemu. Istina je uvijek samo jedna i to u pet deka - rekao je Tarik Filipović.

 

Rekao je da su ga zvali u politiku mnogo puta, za velike funkcije, da budem na izborima.

 

- Ivici Račanu sam rekao da bih radije kopao kanale i znojio se nego se bavio politikom. Moj otac se bavio politikom, ali je na kraju bio razočaran. Politiku bih prepustio mlađim ljudima, ispod 30 godina. Dođe mi da se počnem baviti politikom, ali mi se još živi. Moj mikrosvijet su Hrvatska i BiH, osjećam se kao kod kuće. Za mene ta granica ne postoji - rekao je poznati glumac.

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL)

 

 

BLIN
KOMENTARI