OMER ČEVRA/ IZLIV POLITIČKOG PRIMITIVIZMA

Povampireni Dodik počeo da imitira Adolfa Hitlera! Očigledno nervozan, traži zadnju slamku spasa...


14.09.22, 20:01h

 

 

 

Gadna i šovinistička izjava Milorada Dodika gdje kaže kako je „BiH primjer da hrišćanska i muslimanska populacija ne mogu živjeti u harmoniji“ kao i nigdje na svijetu, pokazatelj je da je izgubio svaku vrstu kontrole, što znači da je u velikom strahu.


Njegov izliv političkog primitivizma, rasizma i općeg ljudskog provincijalizma, sve više je na ideološkoj matrici Adolfa Hitlera, koji je, baš kao sada Dodik, u jednom drugom razdoblju isto tvrdio da dvije vjerske skupine ne mogu živjeti zajedno u harmoniji!


Povampirenom zagovaraču takvih vrijednosti treba objasniti kako su u BiH stoljećima u miru zajedno živjeli hrišćanska i muslimanska populacija, kao što žive danas u svim demokratskim društvima širom svijeta, i da će se ta praksa i nakon njegovog neminovnog političkog kraha, koji mu je jako blizu i koji će biti jako bolan, nastaviti.


Cilj agresije Srbije i Karadžićevih i Mladićevih hordi je bio upravo taj - da pocijepaju i podijele narode u Bosni i Hercegovini! Kao instrument ostvarivanja svog bolesnoumnog cilja, napravili su najveće masovne zločine nakon Drugog svjetskog rata, kao i etničko čišćenje i na kraju genocid! Ali, opet nisu uspjeli!


Arhitekte tog zločinačkog poduhvata završili su u Hagu i na doživotnim robijama i tu mrlju kojom se Dodik ponosi na žalost će nositi ojađeni i osiromašeni srpski narod, jer je to već za sva vremena utemeljeno u svjetsku historijografiju i tu ta priča završava.


Samo u autokratskim režimima gdje vladaju kriminalci, despoti i diktatori, gdje nema vladavine prava i gdje jednakost ispred zakona ne postoji, tu su na sceni takve društvene devijacije o kakvim Dodik govori!


Milorad Dodik je očigledno nervozan zbog novih informacija koje je objavio State Department kako je Ruska Federacija upravo njemu i drugim regionalnim banditima dijelila tajne novačne iznose (300 miliona EURA) u okviru napora Moskve da destabilizira balkanski region, pa je zabrinut da će reakcija ili konsekvence tih reakcija tih biti mnogo oštrije.


Izigravajući nekakvu silu, zaokružen NATO Savezom u centru Evrope, koja je odlučno stala u odbranu civilizacijskih i evropskih vrijednosti, nacistički nastrojeni Dodik očigledno traži zadnju slamku spasa za svoju budućnost izvan zatvorskih ćelija, koja je na njegovu žalost jako daleko!


Građani moraju shvatiti i ne smiju biti spremni da prihvate ovakvu vrstu ideološkog smeća koji samo ima za cilj prikrivanje strašne razmjere kriminalnog i mafijaškog djelovanja!


OHR mora više stati u kraj ovakvim despotima i pod hitno sankcionirati, ne samo njega, već sve one koji su spremni nacističkom ideologijom podgrijavati međunacionalne odnose u BiH!

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

 

 


BLIN
KOMENTARI