IAKO PREDSJEDNIK HRVATSKE TVRDI DRUGAČIJE

Verbalni okršaj Džaferovića i Milanovića: Šta se o genocidu u Srebrenici govorilo na ručku u Sloveniji?

Front 14.09.22, 19:08h

Verbalni okršaj Džaferovića i Milanovića: Šta se o genocidu u Srebrenici govorilo na ručku u Sloveniji?
Ako ne prihvata presude međunarodnih sudova o genocidu, ima ozbiljan problem - navodi su odgovoru Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića

 

 

 

Nakon što je Ured predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića odgovorio kako je "laž" da je Milanović negirao genocid u Srebrenici na sastanku lidera u okviru samita Brdo-Brijuni, komentar je stigao od predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, koji je također prisustvovao ovom sastanku.


Iz Kabineta predsjedavajućeg kazali su za N1 kako “nije uobičajeno govoriti o tome šta se govorilo na ovakvom susretu, ali nije uobičajeno ni da predsjednik članice EU dovodi u pitanje presude međunarodnog suda o genocidu”.


- Tačno je da je predsjednik Hrvatske na radnom ručku u Brdu, ponavljajući svoje ranije javno izrečene stavove, dovodio u pitanje presude Haškog tribunala o genocidu u Srebrenici. Nakon što je upozoren i suočen sa činjenicama i nalazima iz presuda, Milanović je ustvrdio da on ima pravo propitivati sve, pa i presude, na što je dobio oštar odgovor predsjedavajućeg Džaferovića koji je poručio da Milanović, ako ne prihvata presude međunarodnih sudova o genocidu, ima ozbiljan problem - navodi su odgovoru Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.


Podsjetimo, na informaciju da je Milanović negirao genocid u Srebrenici na ovom sastanku, izazvala je burne reakcije. Iz njegovog Kabineta kazali su kako to nije istina.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI