POZNATO TV LICE U NOVOM ŽIVOTNOM RAZDOBLJU

Naida Kundurović nakon što je stavila tačku na brak: 'Naučila sam prigrliti suze, mračne strane i svoje loše dane'

ŽENA iN 12.09.22, 19:38h

Naida Kundurović nakon što je stavila tačku na brak: 'Naučila sam prigrliti suze, mračne strane i svoje loše dane'
"Tako daleko od toga da je Naida uvijek nasmijana i pozitivna, nego je Naida naučila da prigrli i suze i one mračne strane i svoje loše dane i svoja neraspoloženja i nekako da ih prihvatim i, čini mi se, kad ih prihvatim, one brzo nestanu. Nalazim snagu u istraživanju vlastite duše i načina na koji joj gode, predana sam uranjanju ljepih misli, knjiga, druženja"

 

 

Naida Kundurović, jedno od prepoznatljivijih TV lica kako u Bosni i Hercegovini, tako i u našem regionu, od augusta je na jednoj, kako kaže, svojevoljnoj pauzi od TV ekrana i novinarstva. Nakon što se vratila na posao poslije porodiljske pauze, uređivala je i vodila emisiju „Inspiracija“ i ugostila mnoge ličnosti sa zanimljivim životnim iskustvima.


Nije tajna da je i stavila tačku na brak s Visočaninom Esadom Zečevićem, umjetničkim direktorom jednog produkcijskog studija, ali o toj temi još nije spremna da govori. Naida i Esad vjenčali su se u decembru 2019., a upoznali su se nekoliko mjeseci ranije u Visokom. Kćerka Aja im se rodila u maju 2020. godine.


Svestrana i sama inspirativna od sebe, lijepa Naida odlučila se da završi put koji je sebi zacrtala prije nekoliko godina - da završi započeti studij.


–  Prilikom odabira fakulteta, još tada sam se dvoumila između psihologije i novinarstva. Međutim, novinarstvo je prevagnulo i mnogo mi je drago zbog toga, to je moja velika ljubav i televizija je nešto što me privlači i odgovara mom temperamentu, dok je psihologija moja druga ljubav – istakla je Kundurović na početku intervjua za magazin Azra.


Poznata po tome da dijeli pozitivne misli, uvijek nasmijana i vedra, na pitanje koliko je to bitno u životu i gdje pronalazi smiraj i sreću, Naida odgovara:


– Osmijeh je moj lightmotiv. Mislim da je to tako od djetinjstva, roditelji su mi govorili da sam bila jedno vedro i nasmijano dijete i moj energični duh je prisutan zaista od rođenja. Volim život u njegovom punom obliku, a mnogo puta me i on slomio i bacio na koljena i povrijedio, kao i sve nas. To je, zapravo, život, ja to nekako tek unazad 10 godina shvatam kada i malo dublje odlučujem da zarovim, ne samo u psihologiju nego i druge razne duhovne discipline, jer tako postajem okrenuta negdje od 2012. istraživanju same sebe, suštine života, smisla života i postojanja, propitivanju raznih odluka. Zanima me poredak stvari, zašto je onako kako jeste. Uviđam da bi čovjeku, da bio tako pun energije i nasmijan, bilo potrebno da liječi nezdrave dijelove sebe. Tako daleko od toga da je Naida uvijek nasmijana i pozitivna, nego je Naida naučila da prigrli i suze i one mračne strane i svoje loše dane i svoja neraspoloženja i nekako da ih prihvatim i, čini mi se, kad ih prihvatim, one brzo nestanu. Nalazim snagu u istraživanju vlastite duše i načina na koji joj gode, predana sam uranjanju ljepih misli, knjiga, druženja.


- Jednostavno sveobuhvatnost postojanja me veseli i daje mi snagu, raduje me za svaki novi dan koji predstoji i daje mi osmijeh kao moj zaštitni znak - kaže Naida, o čemu još govori u velikom intervjuu za magazin Azra, možete čitati ovdje

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI