Nakon što je za smjenu optužio bezbjedonosnu službu susjedne zemlje

Hadžihafizbegović odgovorio zastupnici Naše stranke: Vaše biografije iscure do Halidove pumpe u Semizovcu

Front 10.09.22, 20:10h

Hadžihafizbegović odgovorio zastupnici Naše stranke: Vaše biografije iscure do Halidove pumpe u Semizovcu
Žao mi je što od 2. oktobra nećete više sjediti u poslaničkoj klupi, jer Vas i Vašu stranku čeka fijasko na Općim izborima. Moja je pretpostavka da nećete ni cenzus proći, poručio je Emir Hadžihafizbegović

 

 

Povodom izjave Emira Hadžihafizbegovića da su ga s pozicije direktora Kamernog teatra 55 smijenile tajne službe iz susjedne zemlje reagovala je Vildana Bešlija iz "Naše stranke".

 

-  Poštovani gospodine Hadžihafizbegoviću, Skupština je oborila Vaš izvještaj, protiv kojeg sam i ja glasala. Razlog je prost – bili ste u sukobu interesa koji je utvrdio Ured za borbu protiv korupcije KS. Ne možete biti i član Predsjedništva SDA niti bilo koje političke partije i direktor pozorišta. Možda bi za teatar bilo bolje da ste se odrekli stranačke funkcije, ali to je Vaš izbor. Mi Vam zbog tog izbora nismo mogli dopustiti da upravljate dalje tako značajnom kulturnom institucijom kao što je Kamerni teatar 55. Vi ste odličan glumac, ali uloga političke žrtve Vam ne stoji - poručila je Bešlija.

 

Podržavate me, pa me rušite

 

Na ovo je za portal "Avaza" reagirao Hadžihafizbegović.

 

- S obzirom na to da mi je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Vildana Bešlija, članica Naše stranke, uputila poruku kako je moja smjena legitimna, jer sam u sukobu interesa, kao član Predsjedništva Stranke demokratske akcije i direktor Javne ustanove, neizmjerno joj zahvaljujem, jer mi je baš, fudbalskim žargonom rečeno, nabacila loptu na volej da joj odgovorim i postavim, sedam laganih pitanja.

 

Broj 1: Gdje ste, uvažena poslanice, pročitali i u kojem to aktu piše da je članstvo u predsjedništvu stranke i funkcija direktora Javne ustanove sukob interesa? Pokažite taj akt.

 

Broj 2: Da li ste prije nego što ste podigli ruku za nezakonitu odluku brifirani od strane Sabine Ćudić i Damira Marjanovića u hodnicima Skupštine i putem mobitela, da li ste znali da sam ja u sudskom postupku i da se čeka sudska presuda oko dokazivanja da nisam u sukobu interesa. I ko ste Vi da odlučujete i siječete glave prije sudske presude?

 

Broj 3: Kad ste tako revnosni i demokratski odgajani, zašto ste Vi i Skupština KS jednoglasno digli ruke za usvajanje mog izvještaja, odnosno Izvještaja o radu Kamernog teatra 55 u avgustu 2021., kad sam ja već puna tri mjeseca bio pod optužbom Ureda za korupciju, koji je osnovan neustavno i nema nikakvu pravnu validnost, nego da po inputima NS-a, NIP -a, SDP-a likvidira i odstreljuje nepodobne. Dakle, zašto ste, iako Vas je Kafedžić obavijestio da sam u sukobu interesa, glasali za Izvještaj Kamernog teatra. Da, glasali ste, a ja u sukobu interesa. Znate zašto, odgovorite građanima Sarajeva. 

 

Potpuno identična situacija avgust 2021. i maj 2022. U avgustu 2021. me jednoglasno podržavate, a ja u sukobu interesa. A ovamo me u maju rušite. Nije Vas Čampara dobro instruirao, vidi se da je loš pravnik, pa založio i Dinu Konakovića, koji je to previdio. Jednim od onih glasanja Vi ste, zastupnice draga, počinili krivično djelo. U prvom ili drugom slučaju. Bit će u drugom.

 

Broj 4: Po kojoj tački Izvještaja ste ga oborili? Dakle, tog dana Vi glasate o Izvještaju, a ne o meni kao direktoru. Kakve veze ima Izvještaj najboljeg teatra na Balkanu sa blasfemijom oko sukoba interesa? Evo, upravo zato predsjedava jući Skupštine Okerić nikad, ali nikad, nije dao odgovor na naše dopise s jednim pitanjem:

 

"Zašto i po kojim tačkama naš Izvještaj nije usvojen?". Što on ne napiše zbog sukoba interesa direktora. Nego tišina i sakrivanje.

 

Broj 5: Ovo pitanje je čisto etičke i moralne prirode. Znate li da je rahmetli Segmedina Srna, također član Trojke, glasala za Izvještaj Kamernog teatra 55 i SARTR-a? Znate li ili ne znate? Da li ste Vi u tom trenutku bolje poznavali pravne akte od Segmedine? I na kraju, žao mi je što od 2. oktobra nećete više sjediti u poslaničkoj klupi, jer Vas i Vašu stranku čeka fijasko na Općim izborima. Moja je pretpostavka da nećete ni cenzus proći. A, znate zašto mi je žao? Samo zato što neću moći vidjeti lica vas iz NS-e, čije biografije iscure, s jedne strane, do Halidove pumpe u Semizovcu. S druge strane, vaše biografije eventualno mogu dobaciti do Binježeva i Tarčina, kad na sudu dokažem da nisam u sukobu interesa.

 

A što se službi tiče, ide još jedna moja kolumna.

 

Broj 6: Krunsko pitanje. Mislite li da je odobravanje sredstava rođenom babi od strane premijera Kantona Edina Forte sukob interesa ili ne? Babi mu trebao poticaj. Baš pišem jednu kolumnu "Poticajni babo". A što se službi tiče ide još jedna moja kolumna "Kanton Sarajevo u raljama KOS-a". Toplo Vam preporučujem da obje pročitate, bit će objavljene ne mom Facebook profilu.

 

Broj 7: Da li znate da je utjecajni reditelj Dino Mustafić četiri godine bio potpredsjednik Naše stranke, što je ober politička funkcija i direktor Javne ustanove MESS. Sve četiri godine su mu Izvještaji na Skupštini jednoglasno usvajani. Znate ko je te četiri godine bio ministar kulture i sporta u Kantonu? Jedan glumac po imenu Emir Hadžihafizbegović. SDA stranci nije palo na pamet da čovjeka skidamo. Jako dobro je radio svoj posao. Vi i NIP, poštovana zastupnice, napravili ste takvu pravnu anarhiju u Kantonu Sarajevo, potpomognuti službama jedne susjedne zemlje da će trebati više energije da se Sarajevo devraniše od rušenja pravnog sustava nego što je trebao birvaktile FK Slogi iz Doboja da se vrati u republičku ligu bivše Jugoslavije. A, vraćala se tri teške godine.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI