Budimo humani, bodrimo mališane

Trka za život: Obilježava se Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o raku kod djece

Hronika 07.09.22, 14:13h

Trka za život: Obilježava se Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o raku kod djece
Ovo je mjesec kada trčimo trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka

 

 

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti u mjesecu septembru.

 

Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada trčimo trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kada ćemo svi imati priliku pokazati svoju podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život. 

 

U mjesecu septembru planirane su mnoge aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva prije svega. 

 

Centralni događaj desit će se 11.09.2022. godine u 11 sati u Visokom, gdje nas čeka humanitarna šetnja/ trka „Zlatni krug“ u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH, ali i mnogi naši roditelji i djeca. Na ovaj način će svi imati priliku pružiti podršku i zajedno s nama pozlatiti ovaj septembar. 

 

zlatnii-krug

 

Učešće u trci/ šetnji mogu uzeti svi građani. Oni koji žele trčati u takmičarskom dijelu trke mogu se prijaviti lično u našim prostorijama u Sarajevu na Breci (Himze Polovine 21) ili online putem aplikacije na ovom linku do 09.09.2022.godine.

 

Ako ipak želite samo prošetati sa svojom porodicom ili prijateljima ili ipak sami i pružiti svoju podršku djeci oboljeloj od raka onda to možete učiniti donacijom za posebno dizajniranu majicu u min.iznosu od 15KM.

 

Majicu Zlatni krug možete pronaći na sljedećim lokacijama:

 

 Kulturni centar Altindag Visoko
 Sarajevo, Breka (Himze Polovine 21) - Srce za djecu
 Tuzla, Brčanska Malta (1. tuzlanske brigade br.1) - Srce za djecu

 

Te na sljedećim benzinskim Petrol stanicama: 


 Visoko, Ozrakovići bb
 Zenica, Crkvice bb
 Sarajevo, benzinska stanica Tranzit, Put Mladih Muslimana
 Sarajevo, benzinska stanica Stup, Dobrinjska 1
 Sarajevo, benzinska stanica Dobrinja, Branislava Nušića bb

 

Majica je ujedno i ulaznica za trku te će se moći nabaviti i na dan trke/šetnje u Visokom ispred Kulturnog centra Altindag.

 

Svojim učešćem na trci/šetnji podržavate djecu oboljelu od raka i njihovu trku za život. Stoga pridružite nam se i budite zlatni za naše zlatne mališane. Pomozimo im da što lakše odtrče svoju utrku života.

 

Na dan trke/šetnje, u terminu od 11:00 do 12:00 sati bit će zatvorena za saobraćaj vozila sljedeća ruta/ulice u gradu Visoko: Start – KC Altintag – preko Kožarskog mosta, zatim se skreće desno ulicom Alije Izetbegovića. Kod Vizija Centra nastavlja se ulicom Branilaca Bosne (R445). Trka se nastavlja do Suša centra – skretanje u ulicu Gornje Rosulje (R443), nastavlja se ulicom Kralja Tvrtka (R443), lijevo Čaršijskom i dalje kod Tabhanske džamije desno do KC Altintag, gdje je i cilj.

 

(DEPO PORTAL/am)

 

 

BLIN
KOMENTARI