Vladimir Putin zaprijetio

'Rusija će prekinuti isporuke nafte i gasa zemljama koje ograniče cijenu. To bi bila apsolutno glupa odluka'

Front 07.09.22, 13:51h

'Rusija će prekinuti isporuke nafte i gasa zemljama koje ograniče cijenu. To bi bila apsolutno glupa odluka'
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su sankcije Zapada kratkovide i da ugrožavaju čitav svijet, koji se sve više okreće Aziji

 

 

 

Moskva više neće isporučivati naftu ili gas zemljama koje ograničavaju cijenu, upozorio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin, dok Zapad razmatra uvođenje takve mjere, javlja Beta, a prenose mediji.

 

Ograničavanje cijena "bila bi apsolutno glupa odluka", rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

 

"Nećemo isporučiti ništa ako je to u suprotnosti sa našim interesima, u ovom slučaju ekonomskim. Ni gas, ni naftu, ni ugalj... Ništa", dodao je on.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da su sankcije Zapada kratkovide i da ugrožavaju čitav svijet, koji se sve više okreće Aziji. Putin je na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku rekao da je Zapad potkopao globalnu ekonomiju "agresivnim" pokušajem da nametne dominaciju u čitavom svijetu.

 

On je naglasio da je Moskva učinila sve što je mogla da omogući da Ukrajina izvozi žitarice, ali da će se problemi na globalnom tržištu hrane pogoršati i da je na pomolu humanitarna katastrofa. Komentarišući sporazum Moskve i Pekinga o isporukama prirodnog gasa, Putin je rekao da će Kina plaćati "Gaspromu" polovinu računa u rubljama, a drugu polovinu u juanima.

 

Ruski predsjednik je ocijenio u govoru da se ruska ekonomija dobro drži pred, kako je rekao, finansijskom i tehnološkom agresijom sa Zapada, ali je priznao da postoje određene teškoće u nekim industrijskim granama i regionima. Putin je rekao da su sa teškoćama suočeni oni koji su zavisni od isporuka iz Evrope.

 

Ruski predsjednik je ponovio da je nemoguće izolovati Rusiju i da će Moskva imati dodatne mogućnosti za ulazak na tržište Irana i ostalih zemalja Bliskog istoka. 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI