foto/ ekstravagancija iza maske skromnosti

Emine voli luksuz: Erdoganova 'sultanija' na udaru kritičara zbog šopinga, vrtoglavo skupe odjeće, satova, palate sa svilenim tapetama...

ŽENA iN 07.09.22, 11:17h

Emine voli luksuz: Erdoganova 'sultanija' na udaru kritičara zbog šopinga, vrtoglavo skupe odjeće, satova, palate sa svilenim tapetama...
Priča se da namještaj izlaže u ogromnoj palati koju je Erdogan izgradio izvan turske prijestonice Ankare. Palata je navodno ispunjena svilenim tapetama i najfinijim tepisima, a ima 400 vrata

 

 

 


Emine Erdogan je često bila na udaru kritika.

 

Turski predsjednik Redžep Taip Erdogan sinoć je stigao u zvaničnu posjetu Beogradu. Čini se da je Erdogan ovoga puta došao bez svoje supruge, Emine Erdogan, koju su mediji često prozivali za licemjerje - piše Nova.rs.

 

Emine se trudi da u javnom životu izgradi imidž skromne žene, ali su se ranije pojavili navodi da ipak uživa u velikom luksuzu. Najveći skandal desio se 2015. godine, kada je zbog njenog šopinga centar Brisela bio u potpunom kolapsu.

 

tvit-emine-erdogan


Dok je Erdogan boravio u Belgiji kako bi se sastao sa tadašnjim belgijskim premijerom Charlesom Michelom i kraljem Filipom i posjetio Evropsku komisiju, njegova supruga je iskoristila priliku da ode u kupovinu na briselskoj Aveniji Luiz, što je izazvalo privremeni prekid saobraćaja.

 

Takođe su kružile glasine da je u Varšavi potrošila nevjerovatnih 40.000 evra na bazaru antikviteta. Priča se da namještaj izlaže u ogromnoj palati koju je Erdogan izgradio izvan turske prijestonice Ankare. Palata je navodno ispunjena svilenim tapetama i najfinijim tepisima, a ima 400 vrata.

 

Kritičari palate, poznate kao Bijeli dvor, kažu da je toliko ekstravagantna da bi „natjerala iračkog diktatora Sadama Huseina, poznatog po svojoj ljubavi prema zlatu i draguljima, da pocrveni“. Drugi su ismijavali arhitekturu palate rekavši da više liči na kinesku željezničku stanicu nego na bilo šta iz bivšeg Otomanskog carstva.

 

tvit-emine-erdogan-2


Emine, majka četvoro djece, poznata je po svojoj ljubavi prema dizajnerskim torbama i odjeći. Kada je promovisala svoju knjigu „Moja putovanja u Afriku“, javnost je zapazila da ima luksuzni Chopard’s Happy Diamonds sat, čija se cijena kreće od 30.000 evra.


Kritikovana je i 2019. godine kada je nosila Hermes torbu od 50.000 evra tokom putovanja u Japan sa predsjednikom Erdoganom.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI