Liz Truss nije cvjećka

Buran život nove britanske premijerke: Glavna akterka seks afere, varala muža s političkim mentorom

ŽENA iN 06.09.22, 11:39h

Buran život nove britanske premijerke: Glavna akterka seks afere, varala muža s političkim  mentorom
Afera je trajala oko 18 mjeseci, do juna 2005. godine, a kada je naredne godine vijest o skandalu buknula na naslovnoj strani "Daily Maila", 12-godišnji brak Marca Fielda se raspao i završio razvodom

 

 

Liz Truss je udata za računovođu Hugha O'Learyja i par je još uvek zajedno uprkos tome što je novoizabrana premijerka jednom imala aferu sa bivšim poslanikom Torijevaca Marcom Fieldom.

 

Liz Truss je najavljena za novu premijerku Velike Britanije koja će zamijeniti Borisa Johnsona, pobjedivši Rishija Sunaka sa 81.326 glasova u odnosu na 60.399 glasova koje je on dobio. Kraljica će u utorak zvanično imenovati Trussovu za premijerku, a ona se sada suočava sa izazovima rasta ekonomije i podrške ljudima kroz krizu troškova života.

 

I dok je svima poznata politička karijera trenutne ministarke spoljnih poslova i buduće premijerke, ono što je ipak bio najveći šok u javnosti je njena ljubavna afera! Daleko od politike, udata je za računovođu Hugha O'Learyja od 2000. godine, a par ima dvoje dece. Međutim, Trussova je bila u centru skandala kada je 2006. godine uhvaćena u aferi sa bivšim poslanikom Torijevaca Marcom Fieldom.

 

Sve je počelo kada je Trussova imala samo 25 godina i napravila svoj prvi upad u politiku tako što se borila protiv Hemswortha u Zapadnom Jorkširu i smanjila laburističku većinu sa 24.000 glasova na manje od 16.000. Konzervativna partija je bila impresionirana, a da bi poboljšala svoje šanse da u budućnosti obezbijedi mjesto koje je moguće osvojiti, Marc Field, koji je bio ministar "u sjenci" za London, određen je za njenog političkog mentora.

 

Afera je trajala oko 18 mjeseci, do juna 2005. godine, a kada je naredne godine vijest o skandalu buknula na naslovnoj strani "Daily Maila", 12-godišnji brak Marca se raspao i završio razvodom. Međutim, veza Trussove i O'Learyja je preživela!

 

Na pitanje o aferi O’Leary je kratko samo rekao da "ne želi da priča o tome", dok je u intervjuu za "You" magazin iz 2019. godine, Trussova također bila stidljiva kada su je pitali o burnom vremenu kada je njena afera postala javna, ali je naglasila: "Zaista sam srectno udata." Uprkos tome, Trussova od samog početka braka, privatan život drži u tajnosti pa se ne zna mnogo ni o njenom suprugu, kao ni o tome da li je ovaj brak nakon svih turbulencija zaista toliko sretan...

 

(Mondo/DEPO PORTAL/am)

 

 

BLIN
KOMENTARI