VIDEO/ Skandal na Trgu slobode

Zašto je Dodik demonstrativno napustio svečanost u Trebinju: Šta učini vladika Dimitrije?!

Front 21.08.22, 18:32h

Zašto je Dodik demonstrativno napustio svečanost u Trebinju: Šta učini vladika Dimitrije?!
Vladika je pozdravio građane i goste, kao domaćin poželio srećnu slavu i ugodan boravak gostima, a onda na kraju besjede upozorio lokalne vlasti da Trebinje ne pretvore u Budvu prekomjernom gradnjom i ne unište arhitektonsku ljepotu grada i gradskog jezgra

 

 

U Trebinju je u petak obilježena krsna slava ovog grada, kojoj je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Međutim, za razliku od jučerašnjeg dana, kada je nakon sastanaka sa lokalnim čelnicima širio optimizam "i šakom i kapom", Dodiku sama svečanost u petak navečer nije ni najmanje prijala.

 

Barem tako tvrdi nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

 

- Više hiljada ljudi sinoć je (u petak prim.pr.) nakon večernje molitve u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg prošlo u svečanoj litiji ulicama Trebinja, a potom se narodu na Trgu slobode obratio domaćin, hercegovački vladika Dimitrije. Vladika je pozdravio građane i goste, kao domaćin poželio srećnu slavu i ugodan boravak gostima, a onda na kraju besjede upozorio lokalne vlasti da Trebinje ne pretvore u Budvu prekomjernom gradnjom i ne unište arhitektonsku ljepotu grada i gradskog jezgra.

 

„Možda ću biti politički nekorektan, ali želim da porukom da je dobro de se gradi, ali treba da čuvamo naš grad, rijeku i staro gradsko jezgro, da ih ne uništimo prekomjernom gradnjom, kao što se to dogodilo u Budvi i mom rodnom kraju“, poručio je vladika Dimitrije na kraju besjede na šta je Dodik glasno rekao: "Šta ovaj priča?“, te ljutito napustio žurnim koracima sa pratnjom Trg slobode, ne sačekavši kraj besjede vladike Dimitrija i obraćanje vladike Maksima. Na ovaj način Dodik je pokazao prezir prema vladici i Trebinjcima, praveći nepotrebno skandal na slavu grada.

 

Pogledajte besjedu vladike hercegovačkog Dimitrija koja je iznervirala Dodika toliko da je napravio skandal i napustio Trg slobode, ne sačekavši da se vladike obrate narodu, napisao je Vukanović u svom blogu.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI