Zastupnica SNSD-a u PSBiH

Sanja Vulić: Turista Schmidt je onako nervozan jer mu je postalo jasno šta znači lažni bošnjački zagrljaj

Front 18.08.22, 21:06h

Sanja Vulić: Turista Schmidt je onako nervozan jer mu je postalo jasno šta znači lažni bošnjački zagrljaj
Političko, bošnjačko Sarajevo želi satanizaciju Srba i Hrvata, a danas kada je turista Schmidt shvatio da su ga jednoumljem i mržnjom doveli u bezizlaznu situaciju, brutalno ih vrijeđa, rekla je Vulić

 

 

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić prokomentarisala je jučerašnji ljutiti nastup visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, kazavši kako je uvjerena da za takvo nešto postoji stručni naziv.

 

Dodaje, "sigurna je da je i njemu postalo jasno što znači lažni bošnjački zagrljaj pa je zato onako nervozan".

 

- Političko, bošnjačko Sarajevo želi satanizaciju Srba i Hrvata, a danas kada je turista Schmidt shvatio da su ga jednoumljem i mržnjom doveli u bezizlaznu situaciju, brutalno ih vrijeđa, rekla je Vulić i naglasila da je dijalog u BiH između lidera tri naroda prijeko potreban, a da neustavne naredbe i nametanja od turiste u BiH Schmidta vode u sunovrat, nikako ka dijalogu", prenosi Srna.

 

- Njemački turista u Sarajevu Christian Schmidt đonom je krenuo na Srbe čim je kročio na tlo zajednice gdje žive tri naroda u dva entiteta.Tražio je saveznike u SDA i Bošnjacima, infiltriranim iz SDA u OHR i druge kancelarije međunarodnih zajednica, a nije mario za upozorenja dobro upućenih da je izvjesna dama iz SDA zavela Valentina Inzka i da su, zapravo, sve odluke koje je on donio isključivo kreacija SDA, rekla je Vulić.

 

Istakla je da su Srbi čestit, ponosan i iskren narod i nema osnova da se Schmidt vrijeđa kada mu otvoreno kažu da je on turista

 

- Vijeće sigurnosti ga nije potvrdilo. Kao takav ne može imati veća prava u odnosu na bilo koje druge turiste, kazala je.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI