FOTO&VIDEO/ Snimka izazvala brojne kritike opozicije

Finska premijerka nakon party-skandala: Spremna sam napraviti test na drogu. Samo sam pjevala i plesala

Front 18.08.22, 19:49h

Finska premijerka nakon party-skandala: Spremna sam napraviti test na drogu. Samo sam pjevala i plesala
"Uznemirena sam što su snimke postale javne. Zabavljala sam se s prijateljima. Partijala sam – možda bučno – pjevala i plesala", rekla je Sanna Marin

 

 

 

Finska premijerka Sanna Marin, koja se našla u centru skandala nakon što se pojavila snimka kako pleše i repa na jednom tulumu, izjavila je kako je spremna testirati se na drogu ako je potrebno.

 

"Nemam šta skrivati"

 

Snimka je izazvala brojne kritike i prozivke za ostavkom, koje su preplavile društvene mreže, a finska opozicija i pojedini članovi parlamenta zatražili su od nje da se testira na droge.

 

 

Prašak-banda

 

"Nemam što skrivati. Nikada nisam koristila drogu", odgovorila je premijerka, dodavši kako joj nije jasno zašto ju se proziva da napravi testiranje na drogu jer "nije vidjela nikakve dokaze da se nešto koristilo".

 

Optužbe dolaze nakon što su pojedini mediji obznanili kako se na jednom od clipova može čuti termin "jauhojengi", u slobodnom prijevodu "prašak-banda", koji se odnosi na uzimanje kokaina.

 

"Snimke su trebale ostati privatne"

 

Prema premijerki, snimke su privatne, nastale su u privatnoj rezidenciji te su snimljene prije nekoliko sedmica. Sanna Marin danas ujutro izjavila je za medije kako je bila svjesna da je neko snima, no mislila je da će snimka ostati privatna: "Uznemirena sam što su snimke postale javne. Zabavljala sam se s prijateljima. Partijala sam – možda bučno – pjevala i plesala."

 

Podsjetimo, ovo nije prvi eksces premijerke. Fotografija na kojoj pozira u haljini na jednom festivalu također je izazvala burne reakcije.

 


 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI