Nova evropska vladarica discipline 200 metara delfin

Ovako je sve počelo: Simpatična fotografija koja će kroz karijeru pratiti Lanu Pudar

Nedjeljni magazin 18.08.22, 15:37h

Ovako je sve počelo: Simpatična fotografija koja će kroz karijeru pratiti Lanu Pudar
Svaki Lanin uspjeh automatski podsjeća na montažu fotografija koju je Klub vodenih sportova Orka, čiji je ona član, objavio prošle godine za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju

 

 

Lana Pudar je nova evropska vladarica discipline 200 metara delfin.

 

Sjajna 16-godišnja Mostarka jučer je u Rimu isplivala 2:06.81 što je šesto najbolje ovogodišnje vrijeme ove discipline na svijetu i ubjedljivo najbolje u Evropi.

 

Zasluženo i suvereno je Lana doplivala do zlata i to kao ubjedljivo najmlađa učesnica finala.

 

I vjerovatno jedina učesnica finala u čijem gradu nema olimpijskog bazena.

 

Svaki Lanin uspjeh automatski podsjeća na montažu fotografija koju je Klub vodenih sportova Orka, čiji je ona član, objavio prošle godine za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju.

 

lana-pudar

 

U gornjem dijelu fotografije, koja je nastala 2011. godine, sa početke karijere evropske prvakinje, su Lana Pudar i njen trener Damir Đedović, a isti akteri su na drugoj fotografiji, deset godina kasnije na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri u Tokiju.

 

Ovom kolažu može se dodati još jedna fotografija od jučer, ona sa pobjedničkog postolja u Rimu, gdje nasmijana i presretna Lana sa zlatnom medaljom oko vrata čeka intoniranje himne BiH. U njenu čast.

 

Definitivno, ova fotografija će pratiti našu plivačicu kroz karijeru i biti podstrek svim mladim sportistima da rad, red i disciplina uvijek donose rezultat.

 

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI