otvoreno u intervjuu

Ovako je govorio Mislav Bago: Da ne živim u Zagrebu, živio bih u Sarajevu... Najveća prednost ovog grada je...

Mediji 18.08.22, 12:56h

Ovako je govorio Mislav Bago: Da ne živim u Zagrebu, živio bih u Sarajevu... Najveća prednost ovog grada je...
Bago je u tom intervjuu iznio svoje viđenje o medijima, novinarstvu i izazovima struke, a u posljednjem dijelu intervjua na topao način govorio je i o Sarajevu

 

 

 

Povodom iznenadne smrti višestruko nagrađivanog hrvatskog novinara, reportera i političkog komentatora Mislava Bage, portal Oslobođenje donosi intervju koji je dao (radeći tada kao novinar HRT-a) za list 2008. godine. S Bagom je razgovarala Jadranka Dizdar.

 

Bago je u tom intervjuu iznio svoje viđenje o medijima, novinarstvu i izazovima struke, a u posljednjem dijelu intervjua na topao način govorio je i o Sarajevu.

 

Puno puta posjetili ste Sarajevo. Dojmovi? - upitala je Bagu novinarka. 

 

- To je grad koji ima ono što možda Zagreb nema u toj nekoj veličini a to je - duša. Da ne živim u Zagrebu, živio bih u Sarajevu. Usprkos svemu što je prošao, Sarajevo je grad koji je zadržao toplinu. Kada god dođem u Sarajevo uvijek se osjećam ugodno, lijepo mi je. U ovih 10 godina uspio sam sačuvati krug ljudi koje poznajem. Gdje prvo odem? Nema pravila, zadnji put bili smo u sarajevskoj Pivnici, to je nešto što Zagreb nema, ali u Sarajevu isto tako ima i običnih kafana u kojima se super možeš provesti. Najveća prednost Sarajeva je duša koju taj grad ima - kazao je tada Bago.

 

Cijeli intervju čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI