od 19. do 21. augusta

Prvi 'Habitat Culture Fest' na Boračkom jezeru

Kultura 17.08.22, 12:47h

Prvi 'Habitat Culture Fest' na Boračkom jezeru
Festival je pokrenula grupa entuzijasta okupljena oko "Herzegovina Lodges" s namjerom da stvore inspirativno mjesto okupljanja za sve koji žele njegovati bosanskohercegovačke raznolikosti kao sastavni i ravnopravni dio europske i svjetske kulturne baštine, navodi se u priopćenju organizatora

 

 

 

Udruga "Vedri osmijeh“ iz Mostara organizira od 19. do 21. kolovoza prvi "Habitat Culture Fest" na Boračkom jezeru, festival na kome će biti upriličene izložbe, filmovi, koncerti i promocije knjiga umjetnika iz Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori i u BiH.

 

Festival je pokrenula grupa entuzijasta okupljena oko "Herzegovina Lodges" s namjerom da stvore inspirativno mjesto okupljanja za sve koji žele njegovati bosanskohercegovačke raznolikosti kao sastavni i ravnopravni dio europske i svjetske kulturne baštine, navodi se u priopćenju organizatora.

 

U tri dana 12 priznatih bosanskohercegovačkih umjetnika iz dijaspore i BiH upoznat će posjetitelje sa svojim radom kroz izložbe, koncerte, filmove i promocije knjiga.

 

Organizaciju prvog Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru, uz Veleposlanstvo Švicarske u Bosni i Hercegovini, podržali su i Grad Konjic, Agencija WEB studio, Agencija "Prvi korak“, Izviđači Konjic, Izviđači Zenica, Vila "Dženita“, Kamp "Borašnica“, Apartmani Boračko jezero-Guesthouse i Raft klub "Grand River“.

 

(Fena/rm)

BLIN
KOMENTARI