fahrudin radončić poručio

Deceniju i duže vode nas članovi Predsjedništva BiH koji se hvale velikim patriotskim moćima, a nisu u stanju da...

Front 17.08.22, 08:02h

Deceniju i duže vode nas članovi Predsjedništva BiH koji se hvale velikim patriotskim moćima, a nisu u stanju da...
Radončić je na skupu pozvao mlade ljude: "Nemojte da vas predizborni ratni huškači dodatno tjeraju u inozemstvo“, saopćeno je iz SBB-a

 

 

 

U Kulturnom centru "Altindag" u Visokom jučer uvečer je održano unutarstranačko savjetovanje Saveza za bolju budućnost BiH, na kojem se obratio i predsjednik Fahrudin Radončić, saopćeno je iz SBB-a. 

 

- Nećemo dozvoliti da bilo ko pokušava poništiti rezultate, moral i vojne i civilizacijske uspjehe Oružanih snaga BiH. Nećemo dozvoliti rušenje državnih i entitetskih institucija, nećemo dozvoliti slabljenje BiH i njene veze sa Zapadom i zapadnim zemljama, nećemo dozvoliti da nas od deceniju i duže vode članovi Predsjedništva BiH koji se hvale velikim patriotskim moćima, a nisu u stanju da podignu helikopter za gašenje požara bez potpisa separatiste Milorada Dodika - rekao je Radončić.

 

Kako se navodi u saopćenju, on je ponovo potencirao da moraju prestati napadi na Islamsku zajednicu BiH i njene autoritete te da mora prestati rušenje autoriteta visokog predstavnika (OHR) jer je to nedopustivi ulazak u razbijački voz Milorada Dodika i njegovo cijepanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

 

Radončić je ovom prilikom govorio da je budućnost BiH u stabiliziranju međunacionalnih odnosa, takmičenju u stvaranju novih vrijednosti, izgradnji autoputeva, infrastrukturnim radovima i zapošljavanju s visokim plaćama, koje će omogućiti mnogo više penzije i bolji život svim građanima.

 

Ponovio je ideju da svaka majka koja rodi troje djece dobije status penzionera, kako bi se sačuvali natalitet i obnovile generacije u BiH, jer "glupost da će roboti mijenjati naše ljude treba s ironijom potpuno odbaciti".

 

Usto, Radončić je najavio tešku i energetsku zimu i ponovio da bi se izgradnjom toplovoda Kakanj - Sarajevo, osim prijestonice, moglo grijati i kompletno Visoko s prigradskim naseljima.

 

Govorili su i Bakir Ramić, Meldina Ugarak te Adnan Jupić, koji su bili domaćini skupa.

 

Radončić je na skupu pozvao mlade ljude: "Nemojte da vas predizborni ratni huškači dodatno tjeraju u inozemstvo“, saopćeno je iz SBB-a. 

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI