Reagovanje iz Obavještajno-sigurnosne agencije BiH

'Protiv nas se vodi hibridni rat. Odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i OSA-u BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela'

Front 16.08.22, 16:33h

'Protiv nas se vodi hibridni rat. Odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i OSA-u BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela'
Iz OSA-e pozivaju sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala

 

 

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA BiH) danas se oglasila saopćenjem, u kojem tvrdi da se tokom nekoliko posljednjih godina intenzivno vodi hibridni rat protiv institucija države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Kako navode, napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve su učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije. 


- Ovakvi dobro isplanirani napadi ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje. Posvećeni smo svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana. 


U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela i molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika - stoji u saopćenju koje je poslato medijima iz OSA-e BiH.


Također, pozivaju sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

 

- Dosadašnja saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine sa partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put. Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nastavlja raditi kao i do sada, u interesue države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana - navedeno je u saopćenju OSA-e BiH.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI