Premijerka Srbije za Pink TV

Ana Brnabić prvi put o kletvama koje joj je uputio episkop Nikanor, ima poruku i za Srpsku pravoslavnu crkvu

Front 16.08.22, 15:11h

Ana Brnabić prvi put o kletvama koje joj je uputio episkop Nikanor, ima poruku i za Srpsku pravoslavnu crkvu
U skandaloznoj javnoj besjedi, episkop banatski Nikanor praktično je prokleo premijerku Anu Brnabić, ali i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu. Nikanor je Brnabić nazvao „kćerkom i unukom srpskih koljača“, a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, tvrdeći da bi on lično upotrebio i oružje

 

 

 

Nama je u ovom trenutku potrebna unutrašnja stabilnost i solidarnost, da svi stojimo jedan uz drugog, dakle sve razlike po strani, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić povodom anateme koju je njoj i organizatorima Evroprajda uputio episkop Nikanor, i istakla da je pogođena tom izjavom, ali da ni riječ protiv crkve neće reći.

 

Kada vam neko pomene dijete, to je za svakoga kao užaren štap u oko, ili kada neko za moje roditelje, babe i dede kaže da su koljači srpskog naroda, i to me je užasno ljudski pogodilo, ali i to je nebitno u ovom trenutku, rekla je Ana Brnabić za TV Pink.

 

„Mi sada moramo da se borimo za Srbiju, ne treba nam da se svađamo. U ovom trenutku (moramo) da damo svu podršku predsjedniku Srbije da se izbori (u Briselu) i obezbijedi da imamo mir“, poručila je Brnabić i dodala da ljudi ne razumiju u koliko su tešku situaciju Srbiju doveli kosovski premijer Aljbin Kurti i neodgovornost Evropske unije.

 

"Sve ostalo nije važno", ocijenila je Brnabić i naglasila da "moramo da budemo iznad toga" i da nađemo način da prođemo kroz iglene uši kako bi obezbijedili mir i stabilnost.

 

"Što se mene tiče, Srpska pravoslavna crkva (SPC) je jedan od osnovnih stubova društva i ovog naroda. Nikada ni jednu riječ protiv SPC neću reći, a sada posebno", rekla je premijerka i ocijenila da je "najvažnije da se ne dijelimo", što će, prema njenim riječima, pokušavati iz inostranstva i to "bacajući koske" da se dijelimo.

 

Podsjetimo, u skandaloznoj javnoj besjedi, episkop banatski Nikanor praktično je prokleo premijerku Anu Brnabić, ali i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu.

 

Nikanor je Brnabić nazvao „kćerkom i unukom srpskih koljača“, a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, tvrdeći da bi on lično upotrebio i oružje.

 

"Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću ni ime da joj spomenem? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vjere, niti našeg porijekla, već neprijatelj i ona danas da nam propovijeda da ne postoje otac i majka. Ustaćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Prokleću svakoga ko ovo propovijeda. I oružje bih upotrijebio da ga imam", rekao je ovaj episkop.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI