stalno iskašljavala sluz

Ženu s rakom pluća poslali kući sa sirupom protiv kašlja: Nisam mogla vjerovati šta mi se događa

Hronika 16.08.22, 13:25h

Ženu s rakom pluća poslali kući sa sirupom protiv kašlja: Nisam mogla vjerovati šta mi se događa
Čitavo vrijeme u bolnici je provela sama jer u vrijeme Covida posjete nisu bile dozvoljene

 

 

 

Mladoj ženi iz Velike Britanije dijagnosticiran je terminalni rak pluća nakon što se mjesecima borila s disanjem i iskašljavanjem sluzi.

 

Prvih nekoliko puta kada je kontaktirala svog liječnika, dobila je samo sirup protiv kašlja bez dijagnoze.


29-godišnja Alix Burnard počela se loše osjećati još u ožujku 2021. godine u jeku pandemije, no sva testiranja na Covid-19 bila su joj negativna, javlja Mirror. Liječnici su joj preporučali da ni ne dolazi u bolnicu zbog karantene i lockdowna.

 

Uporni kašalj pratili su i natečeni limfni čvorovi pa joj je liječnik propisao antibiotike i preporučio neke pretrage, ali ju nisu primali u ordinaciju zbog Covida.

 

"Do svibnja 2021. borila sam se s disanjem i nisam mogla govoriti a da mi ne ponestane zraka" ispričala je Alix. "Stalno sam iskašljavala sluz i nisam mogla izaći iz kuće bez šalice u koju bih iskašljavala. Često bih toliko kašljala da bi mi bilo loše".


Nakon upornog zvanja doktora, ipak su je primili na hitnu medicinsku pomoć, a kad su testovi otklonili sumnju na tuberkulozu, ponovno su je poslali kući, da bi joj tek u lipnju na CT pregledu konačno otkriti istinu.

 

Pokazalo se da ima rak, a biopsija je potvrdila da Alix boluje od adenokarcinoma.

 

"Nisam mogla vjerovati što mi se događa", ispričala je ova 29-godišnja djevojka. "Nikad nisam pušila, rijetko sam pila, vježbam i zdravo se hranim".

 

Čitavo vrijeme u bolnici je provela sama jer u vrijeme Covida posjete nisu bile dozvoljene.

 

"Provela sam neke od najtežih i najuznemirujućih dana u svom životu, bez ijednog poznatog lica. Bilo mi je jako teško", priznaje. Konačna dijagnoza pokazala je da se rak proširio na jetru, limfne čvorove, rame, kralježnicu i zdjelicu.

 

Alix Burnard trenutno je na nizu tretmana kemoterapijom i ciljanim lijekovim protiv raka.


"Mogu se samo nadati da će mi ovo daje više vremena. Sve što želim je stabilizirati rak i živjeti život najbolje što mogu", rekla je.

 

"Mislim da je jasno da svatko tko ima pluća može dobiti rak pluća, a ako imate uporan kašalj, nemojte ga ignorirati. Razgovarajte sa svojim liječnikom opće prakse i neka vas pregleda, to bi vam moglo spasiti život", istaknula je ova mlada žena.

 

(Dnevnik.hr, Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI