video/ šta reče i ostade živa

Skandalozna izjava psihijatrice o pokolju u Cetinju: 'Moramo znati da su Crnogorci poznati po svom temperamentu...'

Hronika 16.08.22, 12:04h

Skandalozna izjava psihijatrice o pokolju u Cetinju: 'Moramo znati da su Crnogorci poznati po svom temperamentu...'
Njene riječi izazvale su oštre reakcije javnosti, koja smatra da je iskoristila prostor na javnom servisu da relativizuje nasilje i opravda stravičan masakr koji se u petak dogodio na Cetinju

 

 

 

Psihijatrica Branka Purlija gostovala je na javnom servisu Crne Gore i govorila o masakru koji se u petak dogodio na Cetinju. Međutim, doktorica Purlija šokirala je javnost relativizacijom nasilja i riječima da je "takvo ponašanje jednostavno u temperamentu Crnogoraca".

 

- Nije pohvalno govoriti o psihičkom stanju, pogotovo preminulog. Također, moramo znati da živimo u Crnoj Gori, da su Crnogorci poznati po svom temperamentu, naročito na Cetinju. Vrlo obrazovani i gospodski ljudi, Cetinjani i Nikšićani i uopšte svi Crnogorci. Oni su hrabri ljudi, imaju izrazit humor, poznato je da svaka zgrada na Cetinju ima svoj naziv i svaki psihijatar mora da poznaje mentalitet sredine, odnosno te osobe. Ako uporedite mladića iz Vojvodine i mladića iz Crne Gore iz bilo kog grada, ono što radi mladić iz Crne Gore, ono što je nama normalno, ovom mladiću iz Vojvodine će biti nasilničko ponašanje. Što nije tako, nama je to jednostavno u temperamentu - rekla je doktorica Purlija prilikom gostovanja na RTCG-u.

 

Oštre reakcije javnosti


Njene riječi izazvale su oštre reakcije javnosti, koja smatra da je iskoristila prostor na javnom servisu da relativizuje nasilje i opravda stravičan masakr koji se u petak dogodio na Cetinju.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI