počasno srce sarajeva

Jesse Eisenberg izazvao ovacije na crvenom tepihu: Sarajevo mi je omiljeni grad, toliko toga želim...

Kultura 15.08.22, 19:29h

Jesse Eisenberg izazvao ovacije na crvenom tepihu: Sarajevo mi je omiljeni grad, toliko toga želim...
On se pojavio na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i izazvao ovacije publike na festivalskom trgu

 

 

 

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominiran za Oskara, počasni je gost 28. Sarajevo Film Festivala.

 

On se pojavio na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i izazvao ovacije publike na festivalskom trgu.

 

- Ja sam odlično, hvala na pitanju. Kako ste vi - bilo je prvo što je Eisenberg rekao novinarima na crvenom tepihu - piše Avaz

 

U Sarajevu bio prije 12 godina


Dodao je:

 

- Bio sam ovdje ranije, prije otprilike 12 godina. Oduvijek sam se htio vratiti i da pokažem svojoj supruzi ovaj nevjerovatni grad. Želim vidjeti toliko toga u Sarajevu, ali i da vidim koliko se ovaj grad promijenio u međuvremenu - rekao je Eisenberg.

 

Dodao je da je jako uzbuđen zbog dolaska u Sarajevo.

 

- Počastvovan sam nagradom Počasno Srce Sarajeva. Volim pisati u biblioteci u Njujorku. To mi je omiljeni način za provoditi vrijeme. Volim ostati svjež, kreatuivan i interesantan - istakao je Eisenberg.

 

Uloga u seriji "Žigosani u reketu"


Osvrnuo se i na scenu koju je snimio za seriju "Žigosani u reketu".

 

- Bio sam u posjeti mom prijatelji koji je producent. A i volim košarku. Pitao sam ga mogu li biti u jednoj sceni. Dan prije snimanja samo smo napisali brzo scenu u kojoj sam glumio sina vlasnika američkog košarkaškog kluba. To je smiješna uloga, ali jednostavno volim košarku. Sarajevo je moj omiljeni grad. Sretan sam kad god imam priliku biti ovdje. A primiti ovu nagradu bit će odlično - zaključio je Eisenberg.

 

Sarajevo Film Festival će odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svijet", Ajsenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20:30 sati.

 

Više fotografija pogledajte ovdje

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI