Novi nivo bolničkog liječenja

U Sarajevu se grade dvije privatne bolnice: Hoće li se građani moći liječiti sa zdravstvenim knjižicama?

Biznis Klub 15.08.22, 10:11h

U Sarajevu se grade dvije privatne bolnice: Hoće li se građani moći liječiti sa zdravstvenim knjižicama?
Jedno od pitanja koje se samo nameće jeste da li će se, kada bolnice budu otvorene, građani moći sa zdravstvenom knjižicom u njima liječiti?

 

 

 

Posljednjih mjeseci u Kantonu Sarajevo uveliko teče izgradnja novih medicinskih ustanova i bolničkih kapaciteta, značajnih projekata u koje se ulažu velika finansijska sredstva. Kada budu izgrađeni i otvore vrata građanima, ne samo Kantona Sarajevo nego i šire, umnogome će upotpuniti i omogućiti njihovo kvalitetnije liječenje.

 

Jedan od takvih projekata jeste i izgradnja ASA bolnice u sklopu ASA grupacije u Bosni i Hercegovini, koja se gradi u naselju Otoka u općini Novi Grad, dok je druga izgradnja bolnice “Dr. Kandić” u naselju Nedžarići u općini Ilidža. Jedno od pitanja koje se samo nameće jeste da li će se, kada bolnice budu otvorene, građani moći sa zdravstvenom knjižicom u njima liječiti?

 

Direktor projekta ASA bolnice, prof. dr. Rasim Jusufović u izjavi za Oslobođenje kazuje da je izgradnja ASA bolnice jedan od najvećih projekata izgradnje privatne opće bolnice u BiH i regiji koja će u saradnji sa renomiranim međunarodnim ustanovama pružiti zdravstvenu uslugu zasnovanu na standardima EU.

 

- Kada je u pitanju saradnja sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS-a, cilj nam je da našim pacijentima omogućimo jednostavan i brz pristup svim uslugama, te smo u pregovorima sa svim relevantnim institucijama kako bismo to ostvarili, naglašava dr. Jusufović.

 

Usvajajući preporuke i trendove savremene medicine, ASA bolnica će, prema riječima dr. Jusufovića, imati fokus u radu sa građanima na prevenciji bolesti, brzoj dijagnostici te rutinskom izvođenju i složenijih operativnih zahvata, uz efikasne i brze usluge, dostupne 24 sata svim građanima BiH, sa preciznom dijagnostikom bolesti, u najkraćem mogućem roku.

 

- Vjerujemo da će ovakav pristup i savremena usluga uveliko olakšati pacijentima i na ovaj način želimo biti podrška zdravstvenom sistemu u BiH, naglašava naš sagovornik.

 

Opća ASA bolnica će biti smještena na sedam spratova, sa kapacitetom 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala, a osigurat će radna mjesta za oko 400 uposlenika.
Ova po mnogo čemu jedinstvena zdravstvena ustanova sa najsavremenijom opremom i vrhunskim stručnjacima nudit će visokokvalitetnu njegu, sofisticirane specijalističke i dijagnostičke usluge, gdje je pacijent uvijek na prvom mjestu, naglašavaju iz ASA Medicala.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI