Rukovodeće pozicije

Rokade u Tužilaštvu BiH: Kajmaković zamijenio Šuškić, Džermin Pašić šef odsjeka za organizirani kriminal, na čelu SKY tima Bojana Jolović

Hronika 13.08.22, 17:41h

Rokade u Tužilaštvu BiH: Kajmaković zamijenio Šuškić, Džermin Pašić šef odsjeka za organizirani kriminal, na čelu SKY tima Bojana Jolović
Jolović sada vodi tim od sedam tužilaca koji uspješno raskrinkava kriminalne grupe koje su putem Sky dogovarale šverc narkotike, oružja, ali i pripremali likvidacije

 

 


Odlukom glavnog državnog tužioca Milanka Kajganića napravljene su nove rokade u ovoj pravosudnoj instituciji, kada su u pitanju rukovodeće pozicije.

 

Diana Kajmaković nije više šefica odjela za korupciju u Tužilaštvu BiH. 

 

Kajmaković je u ponedjeljak odlukom glavnog tužioca Milanka Kajganića prebačena na odjel za ratni zločin ove pravosudne institucije i nema više nikakve veze s Posebnim odjelom za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju (POOK).

 

Umjesto Diane Kajmaković, na ovo mjesto je postavljen tužilac Ismet Šuškić.

 

Nedavno je i tužilac Džermin Pašić imenovan za šefa odsjeka za organizirani kriminal, u sklopu POOK-a. Pašić je tužilac koji je podigao optužnicu protiv Fadila Novalića, u aferi “Respiratori” teškoj 10,5 miliona maraka. 

 

Osim toga, na čelu tužilačkog tima, koji radi na predmetima Sky aplikacije, imenovana je Bojana Jolović. Ona je na ovoj poziciji zamjenila Kajmaković koja je također sklonjena iz tužilačkog tima koji je radio na dešifriranju aplikacije Sky jer su određene osobe iz krim miljea spominjale njeno ime.

 

Jolović sada vodi tim od sedam tužilaca koji uspješno raskrinkava kriminalne grupe koje su putem Sky dogovarale šverc narkotike, oružja, ali i pripremali likvidacije.

 

Tužilac Ivan Matešić na čelu je odjela za ratni zločin, Ivana Petković odjela za terorizam.

 

(Avaz.ba, DEPO PPORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI