bori se za život

Majka tresla bebu skoro do smrti, nanijela joj strašne ozljede: 'Nije prestajala plakati, tresla sam je dok se više nije micala'

Hronika 11.08.22, 20:16h

Majka tresla bebu skoro do smrti, nanijela joj strašne ozljede: 'Nije prestajala plakati, tresla sam je dok se više nije micala'
Prema liječničkom izvješću djevojčici je mozak toliko oštećen ako i preživi, liječnici smatraju da će imati trajne posljedice

 

 

 


Bečka policija uhitila je jučer 28-godišnju majku koja je nanijela strašne ozljede četveromjesečnoj bebi, koja se bori za život - piše Dnevnik.hr.

 

Krajem srpnja oko 20 sati u Beču roditelji četveromjesečne bebe pozvali su Hitnu pomoć. U bolnici su liječnici djevojčici ustanovili unutarnje ozljede opasne po život.


Liječnici su posumnjali da bi ozljede mogle nastati od takozvane "vibracijske traume" te su alarmirali policiju.

 

Bečka policija odmah je započela istragu te prvo ispitala roditelje.


28-godišnja majka tijekom razgovora priznala je da je tresla bebu, a razlog tome je, kako je rekla, bio očaj jer beba nije prestajala plakati i vrištati, pišu njemački mediji. 

 

Sudsko-medicinski nalaz potvrdio je 9. kolovoza da su ozljede opasne po život najvjerojatnije nastale tuđom krivnjom.


Osumnjičenu majku, rodom iz Beča, u večernjim satima uhitili su policijski službenici, a četveromjesečna beba i dalje je u kritičnom stanju u bečkoj bolnici.

 

Što će biti sa sinom?


Prema liječničkom izvješću djevojčici je mozak toliko oštećen ako i preživi, liječnici smatraju da će imati trajne posljedice.


"Majka djevojčice, koju je policija jučer uhitila u njezinom stanu, policiji je rekla da je dijete previše plakalo, te da je bila toliko zdvojna da ga je tako dugo tresla dok se više nije micalo", rekao je glasnogovornik bečke policije Christoph Verhinjak.

 

Roditelji imaju i petogodišnjeg sina te nakon što je majka priznala svoje nedjelo, dok otac nema veze s tim činom, službene osobe moraju donijeti odluku hoće li sin smjeti ostati sa ocem ili će biti izdvojen iz obitelji.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI