Neprimjerena komunikacija

Dostavljač iz Srbije otpušten jer je poslao poruku djevojci kojoj je donio hranu

Biznis Klub 10.08.22, 20:43h

Dostavljač iz Srbije otpušten jer je poslao poruku djevojci kojoj je donio hranu
Odmah nakon što je ova prepiska postala dostupna široj javnosti, razvile su se brojne polemike o njoj pa je tako bilo onih koji su podržavali ovo što je djevojka uradila, ali i onih koji su je osuđivali

 

 

Nesvakidašnja situacija desila se u Srbiji kada je dostavljač hrane u ovoj državi dobio otkaz jer je djevojci kojoj je dostavio narudžbu poslao SMS poruku.

 

Naime, screenshot poruka je objavila neimenovana djevojka kako bi ukazala na zloupotrebu njenih ličnih podataka koji su bili dostupni dobavljaču s obzirom na to da to zahtijeva posao koji on obavlja.

 

“Ej kakva je hrana bila jučer? Dostavljač”, napisao je u prvoj poruci na šta nije dobio odgovor.

 

U međuvremenu je screenshot stigao do uprave pa je tako mladić ostao bez posla. Ponovo se nakon toga javio toj djevojci.

 

“Ej, samo da ti se zahvalim. Jučer sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu vjerovati da si se žalila jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo šta. Svaka čast, ne znam kakvu ti korist imaš od toga, ali eto ja sad posao više nemam, niti imam mjesečne prihode”, poručio joj je.

 

Odmah nakon što je ova prepiska postala dostupna široj javnosti, razvile su se brojne polemike o njoj pa je tako bilo onih koji su podržavali ovo što je djevojka uradila, ali i onih koji su je osuđivali.

 

“Ljudi stvarno napadaju ženu što je prijavila da je neko prilično neuviđavno iskoristio njen broj telefona koji je dobio jer radi negdje”, napisao je jedan od korisnika na Twitteru samim time ukazujući da je neprihvatljivo to što je dostavljač uradio.

 

“Ne djeluje mi da je momak išta loše uradio. Normalno je da se momci udvaraju djevojkama. To što je djevojka takva kakva jeste nije njegova krivica. I baš mi je žao što mu se desilo to ružno iskustvo”, stava je drugi korisnik.

 

Osim analiziranja ovog poteza, brojni korisnici su se i našalili na račun ove situacije pa je tako dostavljač postao inspiracija za brojne memeove.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI