Robert Radonjić lišen slobode

Oglasila se OSA o hapšenju njihovog čovjeka koji je odavao informacije narko-mafiji

Hronika 10.08.22, 13:04h

Oglasila se OSA o hapšenju njihovog čovjeka koji je odavao informacije narko-mafiji
Službenik OSA-e koji je uhapšen je Robert Radonjić. Pored njega uhapšen je i službenik Granične policije BiH Miloš Lukajić

 

 

Nakon što je jučer uhapšen pripadnik OSA-e koji je osumnjičen za odavanje informacija narko-mafiji, oglasila se ova obavještajna agencija.

 

Službenik OSA-e koji je uhapšen je Robert Radonjić. Pored njega uhapšen je i službenik Granične policije BiH Miloš Lukajić.

 

Ovo je njihovo saopćenje:

 

“Povodom informacije da je u jučerašnjoj Tužilaštva Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Srpske uhapšen i službenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, želimo poručiti da Agencija u potpunosti podržava rad policijskih i pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv kriminala i korupcije.

 

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine odlučna je borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših uposlenika.

 

Do sada je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet Agencije i stavili smo se na raspolaganje državnim i entitetskim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

 

Stojimo na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu”, saopćeno je iz OSA-e BiH.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI