ČELNICI 'JUGOTONA' GA NAGOVORILI

Cijela BiH i region znaju ga kao Alena Islamovića, ali on se uopće ne zove tako: Nikad nije htio o tome da priča...

Showbizz 09.08.22, 19:54h

Cijela BiH i region znaju ga kao Alena Islamovića, ali on se uopće ne zove tako: Nikad nije htio o tome da priča...
On se malo nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savjet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen tako ne zove od rođenja...

 

 


Pjevač Alen Islamović (64) proslavio se u bendovima Divlje jagode i Bijelo dugme, ali je manje poznato da je svojevremeno promijenio ime. Međutim, izvor blizak Alenu otkrio je da je njegovo pravo ime – Alija.


– Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg „Jugotona“ došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da počne da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savjet pretpostavljenih. Danas gotovo da niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija, jer on nikada u javnosti o tome nije htio da priča – rekao je izvor koji je insistirao da ostane anoniman.


Islamović je za Kurir Stars prije nekoliko godina i potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.


– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju – izjavio je pjevač.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI