Nakon dugog iščekivanja

Šta se dešava s vaučerima: Građani 'navalili' da kupuju, ali sve je odmah zapelo...

Biznis Klub 08.08.22, 10:43h

Šta se dešava s vaučerima: Građani 'navalili' da kupuju, ali sve je odmah zapelo...
Platforma eKupon.ba objavila je da im je sajt pao zbog preopterećenja. Pao je i Citydeal.ba

 

 

Putem domaćih platformi "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" od danas su dostupni turistički paketi za građene Federacije BiH po cijeni umanjenoj za vrijednost vaučera od 200 KM, koje je osigurala Vlada Federacije BiH. 

 

Međutim, već su počeli problemi.

 

Platforma eKupon.ba objavila je da im je sajt pao zbog preopterećenja.

 

- Poštovani korisnici, zbog preopterećenja i posjećenosti stranica trenutno nije u funkciji. Molimo Vas da sa svojom kupovinom sačekate najmanje sat vremena. Izvinjavamo radimo na rješenju - naveli su iz ove platforme.

 

ekupon

 

Kako je ranije za Fenu naglasila voditeljica prodaje u eKuponu Arijana Čengić Subašić, pored online kupovine, kupovina se može izvršiti i na prodajnim mjestima eKupona u Sarajevu, u tržnim centrima BBI i Robotu.

 

I druga platforma, Citydeal.ba, takođe je pala i ne može joj se pristupiti.

 

citydeal-pao

 

DEPO Portalu javio je čitatelj (podaci poznati redakciji) koji je jutros želio da putem platforme eKupon.ba kupi vaučer za hotel Mejdan Mostar, ali to mu je onemogućeno: "Dobio sam obavještenje da sam već kupio vaučer, što je nemoguće".

 

ekupon-vaucer

 

Podsjećamo, uslovi kupovine aranžmana za koje se mogu iskoristiti vaučeru su da osoba ima najmanje 18 godina i da ima prebivalište u Federaciji BiH ili registrovano prebivalište u Brčko distriktu BiH, ali i entitetsko državljanstvo Federacije BiH te da nije ranije kupila ovaj paket u okviru ovog programa na jednoj od tri odabrane platforme.

 

Radi se o pomoći Ministarstva turizma FBiH građanima i turističkim djelatnicima u iznosu od 200 KM. Građanima je omogućeno da određene turističke aranžmane plate jeftinije, a vaučere uzimaju preko tri platforme.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI