Pomoć komšijama

Sarajevski ViK isporučit će vodu stanovnicima Istočnog Sarajeva

Hronika 07.08.22, 19:30h

Sarajevski ViK isporučit će vodu stanovnicima Istočnog Sarajeva
Ministar je građanima KS poručio da i pored velike suše, redukcija vode neće biti, te da je kvalitet vode u skladu sa propisanim normama i standardima

 

 

Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva.

 

Kako je kazao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, na tom području pojavio se problem sa nedostatkom vode usljed velikih suša i smanjenog dotoka pitke vode sa izvorišta.

 

Zbog toga su iz Komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija A.D. Istočno Sarajevo od resornog Ministarstva i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo zatražili su pomoć u vidu isporuke vode za piće za stanovnike Istočnog Sarajeva.

 

"KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je kao i prošle godine izašlo u susret i građanima Istočnog Sarajeva. Bunari u Sarajevskom polju su puni što znači da su gubici u sistemu smanjeni, a to je rezultat pravovremenog otklanjanja kvarova i rekonstrukcije cjevovoda u sklopu kredita EBRD-a", kazao je ministar Hadžiahmetović.

 

Ministar je građanima KS poručio da i pored velike suše, redukcija vode neće biti, te da je kvalitet vode u skladu sa propisanim normama i standardima.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI