žlijezda s velikom ulogom

Da li ponekad 'čistite' vašu jetru? Napravite eliksir od samo tri sastojka koji eliminira masnoće i toksine

Lifestyle 06.08.22, 17:06h

Da li ponekad 'čistite' vašu jetru? Napravite eliksir od samo tri sastojka koji eliminira masnoće i toksine
Jetra služi i za skladištenje hranjivih tvari te neutraliziranje štetnih tvari. No, današnja prehrana puna je štetnih tvari koje jetra ne može sama uništiti zbog čega joj je potrebna sva moguća pomoć

 

 

 

Jetru, najveću žlijezdu u tijelu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne tvari, ali njena uloga još je veća. U njoj se pohranjuju željezo i određeni vitamini te glukoza koju jetra otpušta u krvotok kada je tijelu potrebno više šećera za energiju. Jetra također otpušta stara crvena krvna zrnca, inzulin i druge hormone. Zato je jako važno da je ovaj organ uvijek u top formi.


Jetra služi i za skladištenje hranjivih tvari te neutraliziranje štetnih tvari. No, današnja prehrana puna je štetnih tvari koje jetra ne može sama uništiti zbog čega joj je potrebna sva moguća pomoć.

 

Eliksir koji pročišćava jetru i cijeli organizam sadrži samo tri sastojka: maslinovo ulje, limunov sok i kurkumu.

 

Sastojci za eliksir:


1 velika žlica maslinova ulja
1 velika žlica limunova soka
1/2 male žličice kurkume


Pomiješajte sve sastojke i svako jutro popijte na prazan želudac. I maslinovo ulje i limunov sok krcati su antioksidantima koji uklanjaju višak slobodnih radikala, štite zdrave stanice od oštećenja te neutraliziraju toksine. Kurkumin, aktivni sastojak kurkume, regenerira jetru i ublažava oštećenja na njoj, a također uklanja masnoće. 

 

(Zadovoljna, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI