ljetovanje postalo pravi luksuz

Češki turisti ogorčeni zbog cijena u Hrvatskoj: Za te pare mogli smo u Tursku ili Egipat, i to all inclusive

Biznis Klub 05.08.22, 15:49h

Češki turisti ogorčeni zbog cijena u Hrvatskoj: Za te pare mogli smo u Tursku ili Egipat, i to all inclusive
Odsjeli su u jednom apartmanu na makarskoj rivijeri, hranili se u restoranu, a kaže da kad poskupljenju hrane i smještaja još pribroje skupi benzin, ljetovanje u Hrvatskoj postaje neisplativo jer su za istu cijenu, procjenjuju, mogli dobiti all-inclusive odmor u Turskoj ili Egiptu

 

 

 

Češka je postala razvijena srednjoeuropska zemlja, a Hrvatska poprilično skupa za brojne turiste.

 

Tako češki Blesk piše kako više ne postoji jeftin odmor na hrvatskoj obali nakon što su cijene u “raju za češke turiste” toliko porasle da brojne obitelji u domovinu javljaju kako ovdje od sljedeće godine više nemaju namjeru dolaziti, prenosi Jutarnji list.


Prema onom što su ispričali za Blesk, u julu je u Hrvatsku došlo 346 hiljada turista iz Češke, a mnogi među njima računaju kako ih je odmor došao oko 4500 kuna (oko 1170 KM) više nego lani. Poskupilo je sve – pivo, jelo i smještaj.

 

Računamo kako smo platili barem 15 posto više nego prošle godine. Kafa i jelo u objektima u kojem smo lani dolazili skuplji su između 10 i 15 posto – ispričao je Tomaš koji godinama dolazi na Jadran, a Kateřina je potvrdila kako je s obitelji za odmor ove godine izdvojila oko 4500 kuna više nego prošlo ljeto.

 

Odsjeli su u jednom apartmanu na makarskoj rivijeri, hranili se u restoranu, a kaže da kad poskupljenju hrane i smještaja još pribroje skupi benzin, ljetovanje u Hrvatskoj postaje neisplativo jer su za istu cijenu, procjenjuju, mogli dobiti all-inclusive odmor u Turskoj ili Egiptu.

 

Da je sve poskupilo potvrdile su i turističke agencije. Češka agencija Invia tvrdi da su cijene smještaja u nekim hotelima porasle za 100 posto, ali da su aranžmani svejedno i ove godine bili rasprodani. Isto potvrđuju i iz Zajednice čeških putničkih agencija (AČCKA).

 

Hrvatska se bori s overbookingom i pretrpanim hotelima usprkos činjenici da se ovi aranžmani sada prodaju po dosta visokim cijenama. Smještaj u apartmanu sada već doseže 2500 hiljade kuna po osobi, a u hotelu preko 7000 za sedam dana, što dosad nije bio slučaj – kazala je direktorica udruženja Kateřina Chaloupková koja Česima željnima uštede savjetuje da u Hrvatsku idu izvan glavne sezone.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI