u čemu je tajna?

Procjena Google Mapsa: Put do Dubrovnika duži je preko Pelješkog mosta nego preko Neuma

Hronika 29.07.22, 18:24h

Procjena Google Mapsa: Put do Dubrovnika duži je preko Pelješkog mosta nego preko Neuma
Već sada Google Maps nudi put preko Pelješkog mosta kao predloženu rutu za Dubrovnik, bez prelaska granice s BiH i putom kroz Neum. Međutim...

 

 


U utorak, 26. jula, svečano je otvoren Pelješki most, a ubrzo nakon otvorenja lokacija je postala vidljiva i na Google Mapsu.


Net.hr provjerio je koliko je procijenjeno vrijeme vožnje automobilom od Zagreba do Dubrovnika preko dvije rute - preko Neuma, kao što se išlo dosad i preko Pelješkog mosta.


Kako najbrže do Dubrovnika?


Već sada Google Maps nudi put preko Pelješkog mosta kao predloženu rutu za Dubrovnik, bez prelaska granice s BiH i putom kroz Neum.


No, zanimljivo je da je ruta preko Pelješkog mosta prema Google Mapsu duža. Tako Google procjenjuje da ćete iz Zagreba do Dubrovnika doći za 6 sati i 16 minuta ako idete preko Neuma, dok ćete ako se odlučite putovati preko Pelješkog mosta putovati 13 minuta duže, odnosno ukupno šest sati i 28 minuta.

 

karta-zagreb-dubrovnik-preko-neuma

Zagreb - Dubrovnik preko Neuma

 

Također, Google Maps pokazuje kako je put preko Pelješkog mosta sedam kilometara duži.

 

karta-zagreb-dubrovnik-preko-peljeskog-mosta

Zagreb - Dubrovnik preko Pelješkog mosta


U čemu je tajna?


No, nekoliko je bitnih faktora koje treba uzeti u obzir. Google Maps procjenjuje i gužvu na cesti, potencijalne saobraćajne nesreće i ostale faktore, pa je za pretpostaviti kako je to razlog dulje procjene putovanja preko Pelješkog mosta. Procijenjeno vrijeme putovanja tako se mijenja iz minute u minutu ovisno o stvarnom stanju na cestama.


Također, dio pristupnih cesta nije izgrađen do kraja, a popularni servis za putovanja ne uzima u obzir čekanje na granici s BiH. Kako bilo, Pelješki most trebao bi skratiti i pojednostaviti putovanje do samog juga zemlje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI