Sava Marinković stigao letom iz Frankfurta

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca izručen BiH: U KPZ-u Sarajevo vanredna situacija

Hronika 27.07.22, 14:49h

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca izručen BiH: U KPZ-u Sarajevo vanredna situacija
Zločin se desio u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje, kada je grupa auto-mafijaša pokušala ukrasti Golf 6, te ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46)

 

 

Sava Marinković, jedan od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, izručen je danas BiH.

 

Kako saznaje Oslobođenje, Marinković je na sarajevski Aerodrom stigao letom iz Frankfurta, nakon čega je odveden u prostorije Tužilaštva BiH zbog saslušanja na okolnosti da je on ispalio smrtonosne hice u sarajevske policajce.

 

Nakon što i to bude okončano, on će biti smješten u poseban odjel Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, gdje će konstantno biti kontrolisan putem termo kamera.

 

sava-marinkovic-izrucenje

 

- U KPZ-u je još od dolaska Aleksandra Macana vanredna situacija. Sada su dodatne mjere poduzete i prema advokatima koji će se susretati sa osumnjičenima, saznaje Oslobođenje od izvora bliskog Tužilaštvu KS-a, koje vodi istragu protiv Macana, Marinkovića te Marka Trifkovića Žižana, koji se također nalaze u ovom Zavodu, a prema rješenju o pritvoru koje je ranije donio Kantonalni sud u Sarajevu.

 

Zločin se desio u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje, kada je grupa auto-mafijaša pokušala ukrasti Golf 6, te ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46).

 

Ime Save Marinkovića u javnosti se pojavilo nakon svjedočenja Aleksandra Macana koji je izjavio da je Marinković, navodno, osoba koja je iz vozila pucala u Šehovića i Vujinovića Marinković, koji je vjenčani kum Macanu, je preko svog advokata Bojana Veselinovića poručio da je spreman na saradnju s Tužilaštvom KS-a i istražnim organima.

 

Tada je negirao bilo kakvu umiješanost u zločin.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI